• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Coşkusu
Sabah saat 08:30’da Atatürk Anıtına Çelenk Koyacak Kurumlar Cumhuriyet Meydanı’nda yerini aldı. Ardından istiklal marşı okunarak Türk bayrağı bir kez daha göndere çekildi. Saat 09:30’da 23 Nisan Ulusal

23 NİSAN"I COŞKUYLA KUTLADIK

23 Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de coşkuyla kutlandı.
Sabah saat 08:30"da Atatürk Anıtına Çelenk Koyacak Kurumlar Cumhuriyet Meydanı"nda yerini aldı. Ardından istiklal marşı okunarak  Türk bayrağı bir kez daha göndere çekildi.  Saat 09:30"da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Geleneksel Hale Getirilen Makamların Bir Saatliğine Çocuklara Teslim Edilmesi Uygulaması Kapsamında Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu"nun yerine oturan öğrenci Eminiyet Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü"nü telefonla arayarak yaptıkları  hizmetler hakkında bilgi aldı. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın da makamını Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu 8. Sınıf Öğrencisi Erdem Özdemir aldı.
Aliağa Şehir Stadındaki Kutlamalar saat 10:00"da Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Osman Miran ve  Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın stadı dolduran halkın ve öğrencilerin Bayramını kutlamasıyla başladı. Günün anlam ve Önemini belirten konuşmayı yapan milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti"nin temellerinin 1923 yılının 23 Nisan günü atıldığını hatırlattı. Yılmaz konuşmasında “23 Nisan , Hürriyet ve İstiklalin ortaya konduğu onurlu bir gün. Mustafa Kemal Atatürk"ün armağan ettiği bu günde Dünya cocukları neşe ve coşku içinde bayramlarını Kutlamaktadır.” Dedi.
Yılmaz konuşmasının devamında “Gençlerimizi Türkiye Cumhuriyetinin başı dik vatandaşları kılmak için öğretmenlerimiz canla başla çalışmaktadır. Öğrencilerimiz bilimin ve Azmin ışığında Cumhuriyetimizi daha aydınlık günlere taşıyacaklarından hiç şüphe yoktur. Bu sayede çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma ülküsü gerçekleşecektir” dedi.
Ardından Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Sinem Çamlı"da 23 Nisan Çocuk Bayramı"nı anlatan bir konuşma yaptı.
ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
23 Nisan kapsamında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile İzmir Karet Şampiyonu olan Petro Kimya İlköğretim Okulu Öğrencisi Kutluhan Erol ödüllerini aldı.
Komite dalında Altın, kata dalında gümüş madalya kazanan Kutluhan Erol"a ödülünü İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu verdi. Milli egemenlik Konulu Resim yarışmasında 1. kademede 1. olan Cumhuriyet ilköğretim Okulu Öğrencisi Meli Kontaş ödülünü garnizon Komutanı Binbaşı Osman Miran"dan, ikinci olan Aliağa ilköğretim Okulu Öğrencisi Sinem Ermiş Beleiye Başkanı Tansu Kaya"dan, üçüncü olan Pektim İlköğretim Okulu Öğrencisi Aslı Çalışkan ise Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Ömeroğlu"ndan aldı.
Resim yarışmasında ikinci kademede birinci olan Namık Kemal İlköğretim Okulu Öğrencisi Sinem Serez"e ödülünü jandarma Komutanı Birkan Bağcı, ikinci olan Atatürk ilköğretim okulu Öğrencisi Mehmet Akıncılar"a ödülünü Emniyet Müdürü Özkan Demirkurt, üçüncü olan TED Aliağa koleji öğrencisi Melis taşdemir"e ödülünü ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı verdi.
Milli Egemenlik Konulu Şiir yarışmasında TED Aliağa koleji öğrecisi Merve Köse oğlu birinci, Şehit Bülent kula İlköğretim Okulu öğrencisi Bülent keskin ikinci, Namık Kemal ilköğretim Okulu öğrencisi Tuğçe Kayrak ise üçüncü oldu. Bu öğrencilerede ödüllerini sırasıyla İl Genel Meclis üyeleri kazım Ulaş ve Özer Örnek verdi.
Yine Milli Egemenlik konulu Kompozisyon yarışmasında Gazi ilk Öğretim okulundan Yiğitcan Gönç birinci olurken, Şehit Kemal İlk Öğretim okulundan Sözen Doğan ikinci ve Namık Kemal İlköğretim Okulundan Ebru Sülek üçüncü oldu. Bunlarda ödüllerini sırasıyla Liman Başkanı Turgay Okur ve Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Atik"ten aldı.
GÖSTERİLER ALKIŞLANDI
Ödül töreninin ardından İlköğretim okulu öğrencilerinin hazırladı gösteriler izleyenlerce büyük beğeni topladı. Aliağa Belediyesi Zeybek Ekibi Folklör gösterisi yaptı. Ardından Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri Step gösterisini, Atatürk İlköğretim okulu Ana sınıfı öğrencileri de Jimnastik gösterisini sundu. Aliağa Belediye Şehir Stadındaki Kutlamalar Koreografi ve Final Tablosu ile sona erdi. Finalde Atatürk İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğrencisi Doğa Yaman gösterisini tamamladıktan sonra stadın içinde koşarak protokole geldi elindeki Türk bayrağını Kaymakam Emir Osman Bulgurlu"ya taktim etti. Öğrenciyle beraber bayrağı açan Bulgurlu, Doğa Yaman"a teşekkür etti. Kutlamalar akşam saat 20:00 Fener alayı ve havai fişek gösterisiyle devam etti.
PROTOKOL BOZKÖY"DE
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçe merkezinin yanı sara Bozköy"de de coşkuyla kutlandı. Bozköy Dört Yıldız İlköğretim Okulu Bahçesinde düzenlenen kutlama programına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Miran ve Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın halkı ve öğrencileri selamlamasıyla başlayan program, kaymakam Bulgurlu"nun konuşmasıyla devam etti.
Her Milli bayramın başka bir köyde kutlandığını hatırlatan Kaymakam Bulgurlu, Köy halkının da bu uygulamadan çok memnun olduğunu söyledi.
İlköğretim Öğrencilerinin hazırladığı kutlama programı kapsamında Müzik Dinletileri, Dans Gösterileri ve Kısa Oyunlar sergilendi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aliağa'nın Gözü Bacasız Sanayi'de 20 Şubat 2015 Cuma 17:49
  • Satrançta Birinci ligdeyiz26 Temmuz 2012 Perşembe 21:02
  • Başkan Oğuz Sergi Açtı 18 Mayıs 2011 Çarşamba 00:09
  • Miniklerin Bayram Coşkusu25 Nisan 2010 Pazar 23:31
  • Atatürk İlköğretim Okulu 25 Nisan 2010 Pazar 23:24
  • Turnuvada Gol Yağmuru 08 Ocak 2010 Cuma 12:45
  • Engeli Spor İle Aşıyorlar 08 Aralık 2009 Salı 13:05
  • Aliağa'da trap Atışlarına İlgi 20 Ağustos 2009 Perşembe 21:41
  • Küresl Isınmaya PEDAL11 Ağustos 2009 Salı 00:17
  • Turizm Haftası Kutlanıyor15 Nisan 2009 Çarşamba 15:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14