• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı

5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı
Nilüfer Belediyesi’nin de desteğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde başladı

5. ULUSLARARASI ÇOCUK HAKLARI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Nilüfer Belediyesi’nin de desteğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde başladı. Festival kapsamında gösterime girecek filmlerden bazıları Nazım Hikmet Kültürevi’nde izleyici ile buluşacak.

Çocuk haklarının daha çok sayıda yetişkin ve çocuk tarafından bilinmesi, yaygınlaşması ve hayata geçmesi amacı ile Bursa’da düzenlenen 5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Anadolu ve Uludağ Üniversitesi Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen festivalin açılışı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda yapıldı. Açılışta 5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali  Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  adına Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’na plaket verdi.

57 çocuk ve 44 yetişkin yönetmen olmak üzere toplam 101 filmin değerlendirileceği  festival kapsamında, çocuk yönetmenlerden 22, yetişkin yönetmenlerden de  26 kısa film ve 2 uzun metrajlı film gösterime sunulacak. Festival kapsamında gösterime girecek filmlerden bazıları da Nazım Hikmet Kültürevi’nde izleyici ile buluşacak.

Festival 1 Haziran tarihinde sona erecek. / EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14