• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Adnan Saka Gençlere Seslendi

Adnan Saka Gençlere Seslendi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ ÖMER GÜL/ Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka, odanın düzenlediği inovasyon seminerinde 8. Sınıf öğrencilerine seslendi ve her zaman yenilikçi olmaları gerektiğini belirtti.
ADNAN SAKA GENÇLERE SESLENDİ: “İCAT ÇIKARIN”

ALİAĞA TİCARET ODASI’NDAN GENÇLERE İNOVASYON SEMİNERİ

ALİAĞALI ÖĞRENCİLERE İNOVASYON SEMİNERİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ ÖMER GÜL/ Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka, odanın düzenlediği inovasyon seminerinde 8. Sınıf öğrencilerine seslendi ve her zaman yenilikçi olmaları gerektiğini belirtti.

Adnan Saka: “Aileler çocuklarını yenilikçi olmaya teşvik etmeli”

Aliağa’da yer alan tüm okulların 8. Sınıf öğrencilerine üç grup halinde inovasyonun ne olduğunun anlatıldığı seminerde ALTO, ABİGEM ile işbirliğine gitti. Öğrenicilere inovasyonu verdiği örneklerle ABİGEM temsilcisi anlatırken Saka da gençlere inovasyonla ilgili son yıllardaki Kahve Diyarı, Kahve Durağı, Simit Sarayı, tekerlikli bavul ve internet bankacılığı gibi inovasyon örneklerini verdi. Öğrencilere geçmişten de bir hatırlatmada bulunan Saka eski bir deyişi anımsattı ve “Eskiden aileler çocukları yeni bir şey istediğinde, yeni icat çıkarma derdi. Ancak artık durum değişti, aileler günümüzde çocuklarına icat çıkarın demeli, çocuklarının yolunu açık tutmalı” dedi.

Yenilik başarıya açılan bir kapı

Kendi iş hayatı hakkında bilgiler veren Saka: ”Eğitimime bir süre Almanya’da devam etmek durumunda kaldım. Orada gördüm ki her sektördeki devamlı yenilik arayışı var, devamlı bir değişim var. Herkes daha iyisini yapmak için, yeni bir şeyler bulmak için çalışıyor. Oradayken inşaat sektöründe gördüğüm hazır beton işi dikkatimi çekmişti. İnşaatların böyle daha dayanıklı ve sağlam olduğunu öğrendim. Aradan zaman geçti ve Türkiye’ye döndüm. 90’lı yılların başında hazır beton işine başladım. Başlangıçta işçilik daha ucuz olduğu için makine ile yapılan beton fiyatları ile çok fazla iş yapamadım. Yavaş yavaş sabırla Türkiye’de de değişimin olacağını düşünerek sabrettim ve 2000’li yıllar daha sağlıklı binaların yapılmasını, hazır betonun da daha dayanıklı ve güvenli olduğunu ispatladı. Ben de dolayısıyla başarılı bir iş geçmişine sahip olmayı başardım. Burada benim yaptığım yeni bir şey icat etmek değildi belki ama yeniliğe önem verdim ve karşılığını aldım. O yüzden sizlere sesleniyorum ve diyorum ki icat çıkarın, yeniliklere açık olun, araştırmacı olun. Göreceksiniz ki hem iş hayatınızda, hem de sosyal yaşamınızda daha mutlu ve başarılı olacaksınız” dedi.

Adnan Saka’ya öğrenciler adına plaket

Seminer sonunda ALTO Başkanı Adnan Saka’ya öğrenciler adına, öğrenciler için böyle bir organizasyon düzenlenmesinde destek olduğu için bir plaket verildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14