• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Aliağa Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi, nisan ayı olağan meclisi 3 Nisan Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

ALİAĞA BELEDİYESİ NİSAN AYI OLAĞAN MECLİSİ TOPLANIYOR

Aliağa Belediyesi, nisan ayı olağan meclisi 3 Nisan Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediyesi meclis salonunda yapılacak toplantıda Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar tek tek görüşülerek oylamaya sunulacak. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılacak meclis toplantısının gündeminde 14 madde yer alıyor. 

Nisan ayı olağan meclisinde encümen üye seçimleri yapılacak ve en çok bir yıl boyunca görev yapacak olan komisyonlar belirlenecek. Ayrıca 2017 yılı faaliyet raporu görüşülerek Denetim Komisyonu Raporu meclisin bilgisine sunulacak.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçilecek. Nisan ayı meclisi bir sonraki meclis toplantı gününün belirlenmesi ile son bulacak.

6 Mart 2018 tarihli meclis tutanağının okunup oylanması ile başlayacak olan toplantının gündemi şu maddelerden oluşuyor;

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER;
1- Komisyonların Oluşturulması.( Plan-Bütçe, İmar Komisyonu Zorunlu), Komisyonların Kaç Kişiden Oluşturulacağı (En Az 3 kişi, En Çok 5 kişi), Komisyonların Görev Süresinin Belirlenmesi (En çok 1 Yıl), Üye Seçimlerinin Yapılması (İşaretle Oylama) hususlarının görüşülmesi.
2-Belediyemiz Encümen Üyeleri Seçiminin Yapılması. (Gizli Oy 2 Kişi)
3- 22.02.2007 tarih ve 26442 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden görülen lüzum üzerine; 09.03.2007 tarih ve 4/12 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 7.Derece Şef kadrosunda görev yapan Ahucan Peker'in kadrosunun 3.Derece Şef kadrosu ile 03.01.2012 tarih ve 9 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 4.Derece Şef kadrosunda görev yapan Erdem Kavak'ın kadrosunun 3.Derece Şef kadrosu ile 01.10.2013 tarih ve 163 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 5.Derece Mimar kadrosunda görev yapan Burcu Gültay Serezli'nin kadrosunun 3.Derece Mimar kadrosu ile değiştirilmesi yönünde hazırlanan 3 Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetvelinin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49.maddesi uyarınca onaylanması hususunun görüşülmesi.
4- 2017 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi.
5- İlçemiz Merkezine 2005 yılında verilmeye başlanan ve halen 18.509 ailenin faydalandığı doğalgaz kullanımına ilişkin 6360 Sayılı Kanun gereği; Gaz verilecek alanın tüm Aliağa İlçe Sınırlarını kapsayacak (Helvacı ve Yenişakran Mahalleleri) şekilde kapsamının genişletilmesi hususunun görüşülmesi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR;
1- İlçemiz Yüksekköy Mevkii, 126 ada, 80 numaralı parselin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı (Güneş Enerjisi Santral Alanı) olarak planlanmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanması hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
2- İlçemiz Helvacı Yerleşimi, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve Değişikliğinde Belediye hizmet alanı, yol ve park alanı olarak planlı alanda kalan 4065 numaralı parselin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
3- İlçemiz Aşağı Şakran Mahallesinde Mülkiyeti Belediyemize ait 1305 numaralı parsel üzerinde bulunan yapının Aşağı Şakran Mahalle Muhtarlığı olarak kullanılmak üzere tahsisinin oyçokluğu ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
4- 2018 Mali Yılı Bütçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce yatırım planına alınan ancak kullanılmayacak olan "Hareketli İş Makineleri" ile ilgili ödenek tertibinden 2.750.000,00 TL ödeneğin, Fen İşleri Müdürlüğü'nün ödeneği yetmeyeceği anlaşılan "Yol Bakım Ve Onarım Giderleri" ile "Diğer Hizmet Alımları" ödenek tertiplerine aktarma yapılması hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
5- Belediyemizce Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasına üye olunması, yıllık üyelik aidatlarının Sendikaya ödenmesi veya aidat ödemeleriyle ilgili İller Bankasına yetki verilmesi ve Belediyemizde çalışan işçilerin bağlı bulundukları sendika ile yapılacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Belediyemizi temsilen sendikaya yetki verilmesi hususlarının oyçokluğu ile reddedildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
6- İlçemiz Bozköy Mahallesi, 1016 ve 1193 numaralı parsellerdeki Mustafa Şahin, Naci Şahin, Osman Şahin ve Reşide Özsoy hisselerinin Mülkiyeti Belediyemize ait uygun olan parsellerle takasının yapılması talebinin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
7- 1/100 000 Ölçekli İzmir Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planında, 1/25 000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni planında ve 18.09.1985 tarihinde mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce onaylı 1/5000 ölçekli nazım imar planında sanayi alanı olarak planlı olan mevcut Viking Kağıt Fabrikasının doğusunda kalan bölgede 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu çalışmaları yapılacağından, planlama alanı içerisinde kalan sulama alanlarının sulama alanından çıkarılması sonucunda atıl hale gelecek olan mevcut tesis yatırım maliyetinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 2.Bölge Müdürlüğü'ne ödenmesi ile ilgili taahhüt verilmesi hususunun oyçokluğu ile uygun görülmediğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan-Bütçe Komisyonu Raporlarının görüşülmesi.
8- İzmir Valiliği Kadastro Müdürlüğü'nce İlçemiz Samurlu Mahallesinde yapılacak olan 2/b kullanım kadastrosu çalışmaları için 3402 Sayılı Kadastro Kanunu'nun 3.maddesi gereğince 6 adet bilirkişi seçilmesi hususunun oybirliği ile komisyon gündeminde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
9- Denetim Komisyonu Raporunun Meclisin Bilgisine sunulması.

// EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14