• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Yaz Dönemi Kayıtları Başlıyor

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Yaz Dönemi Kayıtları Başlıyor
Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü, yaz dönemi kurs kayıtları başlıyor. Kursa katılmak isteyenler 13-24 Haziran tarihlerinde satranç kulübüne müracaat edebilecek.

ALİAĞA BELEDİYESİ SATRANÇ KULÜBÜ YAZ DÖNEMİ KAYITLARI BAŞLIYOR

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü, yaz dönemi kurs kayıtları başlıyor. Kursa katılmak isteyenler 13-24 Haziran tarihlerinde satranç kulübüne müracaat edebilecek. 

Satranç sporunu geniş kitlelere yaymayı amaçlayan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte yaz dönemi eğitim faaliyetlerine start veriyor. Yaz dönemi boyunca devam edecek olan kurslara 5 yaşın üzerinde olan kursiyerler kayıt yaptırabilecek. Yüzlerce kursiyere kapısını açacak olan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü’nün, yaz dönemi kayıtları 13 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 24 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Eğitimler ise satranç antrenörlerinin gözetiminde 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Satranç sporunun çocuk ve genç yaştaki kursiyerlerin zeka gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Sorumlusu Onur Haskan, “Satranç kendisini bir düşünce sporu olarak ön plana çıkarıyor. 12 yaştan önce satranç öğrenilmesinin eğitime ve zeka gelişimine yaptığı katkılar bilimsel olarak tespit edildi. Ayrıca, Türkiye Satranç Federasyonun yaptığı araştırmalara göre, satranç öğrenen çocuklar sorumluluk sahibi olmayı, eleştiri yapmayı, eleştiriyi kabul etmeyi, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı, yaptıkları hatalardan dersler alarak doğruları yapmayı öğreniyorlar” diyerek 7’den 70’e herkesi satranç oynamaya davet etti. / EGE BASIN GRUBU

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14