• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Aliağa Belediyesi’nden 50 Bin Adet Çevre Dostu Bez Çanta

Aliağa Belediyesi’nden 50 Bin Adet Çevre Dostu Bez Çanta
Daha yeşil ve daha temiz bir Aliağa için “Aliağa’mı Seviyorum” projesini başlatan Aliağa Belediyesi

Daha yeşil ve daha temiz bir Aliağa için “Aliağa’mı Seviyorum” projesini başlatan Aliağa Belediyesi, proje kapsamında bugüne kadar vatandaşlarına ücretsiz olarak 50 bin adet çevre dostu yüzde yüz pamuktan üretilmiş bez çanta dağıttı.

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Dünyanın ekolojik dengesinde çok büyük tahrifatlara yol açan ve doğada kaybolması binlerce yılı alan plastik poşet kullanımını sıfıra indirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi, şubat ayında başlattığı bez çanta dağıtımlarına devam ediyor. Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından pazar yerleri, market önleri ile Hilal Masadan dağıtılan çanta sayısı 50 bine ulaştı. 

Vatandaşlar, Aliağa merkez kapalı pazar yeri, Yeni Mahalle çarşamba Pazar yeri, Yeni Şakran ve Helvacı’da kurulan pazar yerlerinin yanı sıra kentin farklı noktalarında bulunan market önlerinde yapılan dağıtımlara yoğun ilgi gösterdi. Naylon poşet yerine yüzde yüz pamuktan üretilmiş çevre dostu bez çanta kullanımı teşvik eden proje vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Çantaların ön yüzünde kalp figürü üzerine işlenmiş “Aliağa’mı Seviyorum” görseli de vatandaşlardan ayrı bir beğeni kazandı.

Bez çanta dağıtımlarına devam edeceklerini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Kürşat Bahadır Turan, bez çanta dağıtımında hedeflerinin 75 bin olduğunu söyledi. 

Vatandaşların ilgisinden de oldukça memnun olduklarını ifade eden Turan, “Çanta dağıtımlarımızı kentin farklı mahallelerinde kurulan pazarlarda ve market önlerinde kurduğumuz stantlarda gerçekleştiriliyoruz. Vatandaşlarımıza ilgilerinden ve çevreye duyarlı yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Dağıtımlarımıza önümüzdeki haftalarda merkez kapalı Pazar yerinde kuracağımız stantlarda devam edeceğiz” dedi. /EGE BASIN GRUBU

aliagabelediyesi-bez-canta-(2).jpgaliaga-belediyesi-cevre-dostu-bez-canta-5-(2).jpegaliaga-zabita-muduru-kursat-bahadir-turan-004.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(41).jpg

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14