• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Aliağa Belediyesi’nden Helvacı’ya Tarihi Meydan Projesi

Aliağa Belediyesi’nden Helvacı’ya Tarihi Meydan Projesi
Aliağa Belediyesi, tarihi kervan yollarının üzerinde bulunan Helvacı Mahallesi kent Meydanını tarihi ve kültürel mirasa atıfla yeniden düzenlemek için proje hazırladı.

Aliağa Belediyesi’nden Helvacı’ya Tarihi Meydan Projesi

Aliağa Belediyesi Helvacı’ya Nefes Aldıracak Projeye Start Verdi: Helvacı Tarihi Kent Meydanı Projesi Başlıyor.

Tarihi Helvacı Kent Meydanı Projesi Gün Sayıyor

Başkan Serkan Acar, “Meydanlar Birleştirir. Aliağamıza, Helvacımıza Hayırlı Olsun”

Aliağa Belediyesi, tarihi kervan yollarının üzerinde bulunan Helvacı Mahallesi kent Meydanını tarihi ve kültürel mirasa atıfla yeniden düzenlemek için proje hazırladı. Hazırlanan Helvacı Tarihi Kent Meydanı projesinin yapım ihalesi 21 Nisan’da yapılacak. 

Aliağa Belediyesi, Fatih, Mimar Sinan ve Barbaros Hayrettin Paşa Mahallelerinden oluşan Helvacı’da Tarihi Kent Meydanı Projesi hazırladı. Mahalle tarihine tanıklık eden Helvacı Meydanı, düzenleme çalışmalarıyla doğal ve tarihi dokusu bozulmadan, tarihe ve kültürel mirasa atıfla Aliağa’nın ve bölgenin simge meydanlarından biri haline getirilecek. Meydan projesi içinde yer alan Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan saat kulesi de büyük ilgi görecek. 

580 METREKARELİK YENİ YEŞİL ALAN
Toplam 3.550 metrekare alana yapılacak Tarihi Helvacı Kent Meydanı Projesi ile 580 metrekarelik yeni yeşil alan da kazandırılacak. Çeşitli bitki türleri ve ağaçlarla zenginleştirilecek alanda 27 araçlık otopark da bulunacak. Aynı zamanda resmi tören alanı olarak da kullanılacak olan Meydandaki Atatürk Anıtı da meydana daha hakim bir noktada görkemli bir şekilde yerini alacak.  Mahalle sakinleri, tarihi ve kültürel atmosferi, göz kamaştıran peyzajının yanı sıra modern oturma ve dinlenme alanlarına sahip Helvacı Meydanı’nda keyifle vakit geçirecek.  

YENİ BİNA MEYDANA AYRI BİR GÜZELLİK KATACAK
Helvacı’nın tarihine tanıklık eden, anıları yaşatan ve meydan ile bütünleşen eski muhtarlık ve belediye binası bir süredir Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere restore ediliyordu. Tarihi binanın önünde bulunan tarihi Kent Meydanı projesinin tamamlanmasıyla birlikte tarihi ve kültürel atmosfer içinde, yeşil dokusuyla mahalleye nefes aldıran büyük bir ortak yaşam alanı ortaya çıkmış olacak. 

BAŞKAN ACAR; BİRLİĞİMİZ, DİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN İNŞALLAH
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Meydanların kentlere nefes aldıran, insanları birleştiren, gelenek görenekleri, milli, manevi değerleri yaşatan önemli ortak alanlar olduğunu belirterek, “Helvacı mahallemiz yüzlerce yıllık geçmişiyle, tarihi kervan yolları üzerinde olmasıyla çok önemli bir mahallemiz. Helvacı’nın yüzyıldır kültürünü yaşattığı, ortak kullanım alanı olan Meydanımızı geçmişin tarihi ve kültürel birikiminden esinlenip düzenleyerek Mahallemize kazandırıyoruz. Meydan projemiz Helvacımıza, Aliağamıza hayırlı olsun. Yeni Meydanımızda birliğimiz, dirliğimiz daim olsun inşallah” dedi.  

HELVACI MEYDANI’NA TARİHİ İZLER TAŞIYAN SAAT KULESİ
Modern, bir o kadar da Anadolu kültüründen izler taşıyacak Helvacı Meydanı, Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle bezenmiş mimara sahip 10 metrelik 3 çeşmeli bir saat kulesi Helvacı Meydanı’nın simgelerinden olacak. Helvacı Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı yenilenen meydanda tören alanına daha hâkim bir noktada tüm görkemiyle yerini alacak.

Aliağa Belediyesi, Helvacı’ya renk katacak meydan düzenleme projesi yapım çalışmalarının ihalesini 21 Nisan 2021 Çarşamba günü gerçekleştirecek. // EGE BASIN GRUBU

2-aliaga-belediyesi’nden-helvaci’ya-tarihi-meydan-projesi-.jpg1-aliaga-belediyesi’nden-helvaci’ya-tarihi-meydan-projesi.jpg8-aliaga-belediyesi’nden-helvaci’ya-tarihi-meydan-projesi-.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(2)-014.jpg

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14