• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Aliağa Belediyesi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü

Aliağa Belediyesi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü
Aliağa Belediyesi, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyen vatandaşlar için Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEMYBK) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Aliağa Belediyesi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü

Aliağa Belediyesi’nden Nitelikli İşgücü ve İstihdama Destek

Aliağa Belediyesi, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyen vatandaşlar için Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEMYBK) ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile bölgede istihdama katkı sunmanın yanı sıra, nitelikli işgücünün arttırılması hedefleniyor.

Aliağa Belediyesi Duvarcı, İnşaat Boyacı, Alçı Sıvacı, Alçı Plakacı, Sıvacı, Seramik Karo Ustası, Isı Yalıtımcı, İnşaat İşçisi ve Makine Bakımcı meslek dallarında çalışan ya da bu kategorilerde Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyenler ile MEYEMYBK arasında köprü oluyor.  

İmzalanan protokol kapsamında, belirlenen meslek dallarında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen tüm vatandaşlar Aliağa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstihdam Bürosuna 5 Temmuz 2021 tarihinden itibaren müracaatta bulunabilecekler. Vatandaşlar, sadece bir kategori tercih ederek başvuru formunu doldurduktan sonra MEYEMYBK tarafından SMS ile bilgilendirilecek ve tercih ettikleri meslek grubu için sınava davet edilecekler. Sınava katılan adaylardan sınav ücreti talep edilmeyecek.
 
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU
5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa göre 183 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar çalıştırılamıyor. İş kazası durumlarında, belgesiz işçi çalıştıran işverenler, farklı hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliyor.   // EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi’nden-mesleki-yeterlilik-belgesi-protokolu.jpg

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14