• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Aliağa caz günlerinde Anadolu esintisi

Aliağa caz günlerinde Anadolu esintisi
Aliağa Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Caz Günleri’nde ‘Authentic Anatolian Project’ grubu sahne aldı. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
‘AUTHENTİC ANATOLİAN PROJECT’TEN CAZ ZİYAFETİ
 
Aliağa Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Caz Günleri’nde ‘Authentic Anatolian Project’ grubu sahne aldı.
 
Aliağa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Caz Günleri'nin ikinci gecesinde; yüzyıllarca, kuşaktan kuşağa halkın dilinde dolaşıp günümüze ulaşan türküleri caz müziğiyle harmanlayarak yorumlayan ‘Authentic Anatolian Project’ grubu Aliağalı caz severlere muhteşem bir konser verdi.
 
 
Muhteşem sesi ve enerjisiyle geceye damga vuran Brenda Berin solistliğinde, piyanoda Ercüment Orkut,  basgitarda Eylem Pelit, saksafonda Çağdaş Oruç, davulda ise Volkan Öktem beşlisinin oluşturduğu ‘Authentic Anatolian Project’ grubu konseri dinlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
 
MÜZİKSEVERLERDEN TAM NOT
Yaklaşık 2 saat süren konserde;  Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait birbirinden güzel türkülerini caz müziği tarzında düzenleyerek seslendiren grup,  Aliağalı müzikseverlerden tam not aldı.
 
Âşık Veysel’den Neşet Ertaç’a, Karacaoğlan’dan en sevilen Azeri türkülerine kadar birbirinden güzel eserleri seslendiren grubun konser repertuarında; ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’,  ‘Yine Dertli Dertli’ ,  ‘Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar’, ‘Sakın Ağlama’, ‘Nar Tanesi’, ‘Yalgızam’, ‘Vardar Ovası’ ve ‘Bağa Gel Bostana Gel’ gibi sevilen türküler yer aldı.
 
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen konser sırasında başlayan ezan üzerine programa ara vererek, ezanın bitmesini bekleyen ‘Authentic Anatolian Project’ grubunun solisti Brenda Berin, bu davranışıyla dinleyicilerden takdir topladı.
 
DARISI BAŞIMIZA
Konserde dinleyicileri ile sıkı bir bağ kuran ve sempatik tavırlarıyla gönüllerde taht kuran  Brenda Berin,  Anadolu’da gelin olan kızların kına gecelerinde söylenen  ‘Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar’ türküsünü, evlilik arifesinde olan Aliağalı genç kızlara armağan ettiğini belirterek, “Darısı başımıza” mesajını vermeyi de ihmal etmedi.
 
Aliağalılara adeta müzik ziyafeti sunan  ‘Authentic Anatolian Project’ grubunun caz müziği eşliğinde seslendirdiği Anadolu türkülerine konser boyunca dinleyiciler de eşlik etti.
 
Konserin sonunda ayakta alkışlanan gruba sahneye çıkarak teşekkür eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt,  grup üyelerini ayrı ayrı tebrik etti ve gecenin anısına Brenda Berin’e çiçek takdim ederken,  grubun kurucusu müzisyen Eylem Pelit’e de Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
BERİN: MÜZİK HİÇ SUSMASIN
Konser sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ‘Authentic Anatolian Project’ grubunun solisti Brenda Berin,  eşsiz bir ortamda caz müziğine gönül verenlerle  buluşmaktan mutlu olduğunu söyledi.
 
Aliağa’da beklediklerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Berin,  şöyle konuştu: “Şarkılarımızı bu güzel Anadolu insanları ile yeniden seslendirme fırsatı bulduğumuz için çok mutlu olduk. Ülkemizin sanata her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu şu dönemde, sanatı destekleyen kurumların ve yöneticilerin olması bizim için çok çok önemli. Sanatseverlerin sanata destek vermesi yeterli olmuyor. Sanatseverleri sanatçılar ile buluşturacak platformların hazırlanmasını sağlayacak olan yönetimlerdir. Bu nedenle Aliağa Belediyesi’nin yaptığı ‘Caz Günleri’, ‘Tiyatro Festivalleri’ büyük bir önem taşıyor. Bu tür sanatsal faaliyetlerin ve sahnelerimizin çoğalmasını istiyoruz. Müzik hiç susmasın istiyoruz. En acı günümüzde bile müzik bizim kalbimizi onaran, iyileştiren çok önemli bir güç, onu susturmayalım”
 
MÜZİĞİMİZİ ÖĞRENMEK VE YORUMLAMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR
Caz sanatçısı Brenda Berin, yurdun dört bir yanına ait türküleri Batı tarzındaki caz müziğine uyarlanarak seslendirilmesini değerlendiren Berin, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Tamamı caz müzisyenlerinden oluşan bir ekibe sahibiz. Hepimiz Batı müziği eğitimi aldık ama hepimiz bu toprağın evladıyız. Bu topraklara ödememiz gereken bir borcumuzun olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz bu topraklarda yetiştik. Biz Batı’ya giderek müzik eğitimi aldık ama kendi müziğimizi öğrenmek ve yorumlamak bizim boynumuzun borcudur. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Umarım bunu da hakkıyla icra edebiliyoruzdur.”
 
BİZİM MÜZİĞİMİZDE BAMBAŞKA TINILAR VE LEZZETLER VAR
Anadolu ezgilerinin Batı tarzında bir müzik ile yorumlanmasının Batı’da da çok güzel karşılandığını sözlerine ekleyen Berin, “Albümümüz Amerika’da mikslendi. Amerika’da bizim albümümüzü miksleyen müzisyenlerin hepsi bizim şarkılarımızı, yorumlarımızı çok beğendi. Etnik bir saz olmadığı için düzenlemeler tamamen Batı sazlarıyla yapıldı. Bu yüzden onların düzenlemelerine yakın geliyor. Ama bizim müziğimizde bambaşka tınılar ve lezzetler var. Onu keşfedemiyorlar. Bu yorum tarzı ve yenilik onları çok heyecanlandırdı. Şarkılarımızı yurt dışındaki müzikseverler ile paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” diyerek, kendilerini Aliağalı caz severler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14