• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Aliağa Çocuk Meclisi Kuruldu

Aliağa Çocuk Meclisi Kuruldu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ İzmir’in Aliağa ilçesinde Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi kuruldu. İlçede yaşayan 7-14 yaş arasındaki her çocuk, Aliağa Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan “Çocuk Meclisi”nin doğal üyesi oldu.

ALİAĞA’DA ÖĞRENCİLER “ÇOCUK MECLİSİ”NDE KENT İÇİN ÜRETECEK

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ İzmir’in Aliağa ilçesinde Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi kuruldu. İlçede yaşayan 7-14 yaş arasındaki her çocuk, Aliağa Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan “Çocuk Meclisi”nin doğal üyesi oldu. “Çocuk Meclisi’, Kurucu meclis toplantısı yapıldı. 18 Okuldan gelen temsilci öğrenciler çocuk meclisi tüzüğünü kabul etti. Çocuk temsilciler arasında engelli ve çocuk evlerinde yaşayan öğrenciler de yer aldı. Gelecek hafta toplanacak olan Meclis yönetim kurulunu ve başkanını seçecek. 

Aliağa’da çocukların kent yönetimine katılması amacıyla Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi oluşturuldu. Proje ile çocukların yönetime katılması, okullarda eğitim kalitesinin geliştirilmesi, trafik güvenliği, sosyalleşme ve çocuklar arasında demokrasi kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor. 
 
KURUCU MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısı Aliağa kent Konseyi’nde yapıldı. İlçedeki İlköğretim Okullarında bulunan okul temsilcileri ve rehber öğretmenler ile yapılan toplantıda çocuk meclisi hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk “Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Aliağa Çocuk Meclisinde Aliağa’da bulunan 18 ilköğretim okulundan birer temsilci ve 3 rehber öğretmen bulunacak. Çocuk Meclisi ile çocuklar çevre ve kent bilinci, demokratik kültür, güvenli yaşam başta olmak üzere bir çok konuda çalışma yapacak” dedi.
 
ÇOCUK MECLİSİ’NDE BAŞKANLIK SEÇİMİ HAFTAYA
Çocuk Meclisi’nin oluşturulması sürecini koordine eden Kent Konseyi üyesi İsmail Hakkı Ergün de Meclisin çocukların her sorununu yakından takip edeceğini ifade etti. Ergün, “Çocuk Meclisi, çocuklarımızın kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacak. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak çocuklarımız; Yaşadıkları kentte yapılmasını istedikleri, sorunları ve çözüm önerilerini bu meclis aracılıyla kent yönetimine iletecek. Çocuk Meclisi, Türkiye’ye örnek olacaktır” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14