• BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Aliağa halk Oyunlarında Birinci

Aliağa halk Oyunlarında Birinci
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Ege Bölge birinciliği yarışmaları Kuşadası'nda yapıldı.

HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI EGE BÖLGE BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YILDIZLAR KATEGORİSİNDE İZMİR TEMSİLCİSİ ALİAĞA HELVACISPOR KULÜBÜ BİRİNCİLİK KAZANDI

KUŞADASI'NDA HALK OYUNLARI ŞÖLENİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Ege Bölge birinciliği yarışmaları Kuşadası'nda yapıldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Ege Bölge birinciliği yarışmaları Kuşadası'nda yapıldı. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada 11 ilin temsilcisi 46 ekip yarıştı.

Yıldızlar kategorisinde İzmir Temsilcisi Aliağa Helvacıspor Kulübü birincilik kazandı

Ankara, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kocaeli Kütahya, Manisa, Muğla illerinin temsilcisi 46 ekibin gün boyu devam eden çekişmesi sonucu dereceye giren 11 ekip, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Büyük çekişme ve heyecan içerisinde geçen yarışlarda folklorcular kadar onları desteklemek için çeşitli illerden ve ilçelerden yüzlerce veli de aynı heyecanı yaşadı. Velilerin ve kulüp yöneticilerinin de katılımıyla Kuşadası bir gün boyunca tam bir halk oyunları şöleni yaşadı. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu'nda gece yarısına kadar süren Türkiye Halk oyunları şampiyonası Ege Bölge birinciliği yarışmalarında toplam 11 ekip, dereceye girerek, illerini Türkiye Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazındı. Yarışmalarda Geleneksel (Düzenlemesiz) Dalda Minikler kategorisinde Manisa İl Temsilcisi Çağatay Uluçay Pokul Spor Kulübü birinci, Yıldızlar kategorisinde İzmir Temsilcisi Aliağa Helvacıspor Kulübü birinci, Gençler kategorisinde İzmir Yöremspor Kulübü birinci, Aydın Akademi Kültür Sanat Genlik Spor Kulübü ikinci, Büyükler Kategorisinde ise Aydın Temsilcisi Ayhot Gençlik Spor Kulübü birinci ve İzmir Folklor Derneği de ikinci olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Geleneksel (Düzenlemeli) dalda ise İzmir yöresi Oyunları ile İzmir Border Gençlik Spor Kulübü birinci, Yıldızlar Kategorisinde Kütahya Gazi Emet İ.Ö.O. Gençlik Spor Kulübü birinci, gençler kategorisinde Aydın Kuşadası Elifname Gençlik Spor Kulübü birinci, büyükler kategorisinde Ankara Formet Gençlik Spor Kulübü birinci ve İstanbul Beşiktaş Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ise ikinci olarak Türkiye Şampiyonası'nda illerini temsil edecekler. Yarışmaların ardından, kategorilerinde dereceye girerek, Türkiye Şampiyonası'nda katılmaya hak kazanan halk oyunları ekipleri, düzenlenen törenle kupa ve madalyaları verildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14