• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa Körfezi Kurtuldu

Aliağa Körfezi Kurtuldu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ VAZİYET GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 1 yıl önce devreye alınan 100 bin kişilik Aliağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi başlayan büyük çevre hareketinin son halkası tamamlanıyor.

ALİAĞA KÖRFEZİ EVSEL ATIKTAN KURTULUYOR
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ VAZİYET GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 1 yıl önce devreye alınan 100 bin kişilik Aliağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi başlayan büyük çevre hareketinin son halkası tamamlanıyor. Arıtmaya bağlantısı bulunmayan bin 800 dolayında bina ve konutun atık su sistemi, arıtmaya bağlanıyor. Geçtiğimiz aylarda başlayan çalışma sona erdiğinde Aliağa Körfezi"ne evsel atık dökülmesi tamamen sonra erecek.

BAŞKAN OĞUZ; “İZMİR BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE YATIRIMLARI KONUSUNDA TÜRKİYE'YE ÖRNEK”
Kanal bağlantılarının tamamlanmasıyla körfezin evsel atıklardan tamamen arınacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Aliağa"nın çağdaş ve çevreci ve temiz bir kent olması için bu proje çok önemli.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçemizin arıtmasını yaparak önemli bir hizmeti gerçekleştirdi.” dedi. Başkan Oğuz, kentte konutların arıtmaya bağlandığını da açıklayarak, “Aliağa Belediyesi olarak kentte yaptığımız çalışmada Bin 800 civarında ev ve apartmanın arıtmaya bağlı olmadığını tespit ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından ihale edilerek parsel baca bağlantılarına başladı. Evsel atık suların arıtılması konusunda Büyükşehir belediyesinin bugüne değin ortaya koyduğu çaba gerçekten övgüye değer. Parsel baca bağlantılarının sona ermesiyle körfezimiz tamamen evsel atıktan kurtulmuş olacak. Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir olarak bölgemizin yaşanabilir ve temiz bir bölge olması için koordineli çalışmalarımız sürecek. Yenilenen sahil bandımızın yanında tertemiz körfezimizle kentimizin çehresi değişecek.” dedi.

ALİAĞA İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ;
Haraççı Bahçe mevkiine inşa edilen Aliağa"nın evsel atıklarını biyolojik arıtmadan geçiren 100 bin kişilik Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi geçtiğimiz yılın Mayıs ayında tamamlandı ve deneme işletimine alındı. 7 milyon 154 Bin Liraya mal olan tesisin resmi açılışı da 2010 yılı Haziran ayında yapıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14