• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Aliağa Köyleri Aydınlanıyor

Aliağa Köyleri Aydınlanıyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2003 yılından bugüne İzmir’ ve Manisa’nın ilçelerinde kitabın aydınlığını köylerle buluşturan “Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri”nin 32. halkası, ALDUR Madenciliğin sahibi ve Çağdaş Yaşam Gönüllüleri Başkanı Öz

AYDINLANMA ZİNCİRİNİN 32. HALKASI ALİAĞA'DA

ALİAĞA’DAN YENİ CAHİT ARF’LER, YENİ ORHAN KEMAL’LER YETİŞECEK

RASİME-RECAİ ŞEYHOĞLU KÜTÜPHANELER ZİNCİRİ’NİN 32. HALKASI

ALİAĞA’NIN HACIÖMERLİ KÖYÜNDE KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU  

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2003 yılından bugüne İzmir’ ve Manisa’nın ilçelerinde kitabın aydınlığını köylerle buluşturan “Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri”nin 32. halkası, ALDUR Madenciliğin sahibi ve Çağdaş Yaşam Gönüllüleri Başkanı Özcan Durmaz’ın katkılarıyla Aliağa’nın Hacıömerli Köyü’nde kuruldu.

Yaklaşık 4 bin kitaptan oluşan kütüphanenin açılışına Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, ünlü roman yazarı Hüseyin Yurttaş, şair-yazar Hidayet Karakuş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Feyza Hepçilingirler, Petkim Kurumsal İletişim Yöneticisi Serkan Aksüyek, Hacıömerli Köyü sakinleri ve çok sayıda kitap dostu katıldı.

Açılışta konuşan emekli öğretmen Recai Şeyhoğlu, sayısı 32’ye ulaşan kütüphanelerin her birinin dört bini aşan kitap ve ansiklopedi toplanarak kurulduğunu belirtti. Her kütüphanede, köy çocuklarının dünya ile iletişimlerini sağlamak amacıyla bilgisayar, yazıcı ve internet bağlantıları da bulunduğunu hatırlatan Şeyoğlu, "İnanıyoruz ki, geleceğin Cahit Arif'leri, Abidin Dino'ları, Atıf Yılmaz'ları Hacıömerli Köyü’nden çıkacak. Kitabın ışığıyla büyüyen hangi çocuk önemli biri olmaz? Kütüphanelerimiz; bilim, sanat ve edebiyatın boy vermesi için kurulmuş birer aydınlanma yuvasıdır. Cumhuriyet kızı annem ve Atatürk'ün öğretmeni olan ben, yaptığımız bu işi yurttaşlık görevi olarak görüyoruz.  Bu çabamız sadece geleceğimiz olan çocuklarımız içindir." dedi.

Recai Şeyhoğlu, yazarları köy çocuklarıyla buluşturmaya, müziğin evrensel değerlerini dağdaki köylüye kadar uzatmaya çalıştıklarını ifade ederek, bu çalışmaya “Köylerde Rönesans” veya “Kitabın Kırsala Yolculuğu” adını verdiklerini söyledi. 

TURGUT OĞUZ’DAN TAM DESTEK 

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, kütüphane zincirinin ilçelerinde hizmete girmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Zincirin yeni halkalarının Aliağa’nın diğer köylerinde de hizmete girmesi için belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermek istediklerini sözlerine ekledi. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Muhtar Ali Dündar’da uzun zamandır köyümüzde olmasını istediğimiz kütüphaneye kavuşmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek “Bu kütüphanenin köyümüze kazandırılmasında emeği geçen, Özcan Durmaz’a Belediye Başkanımız Turgut Oğuz ile Resime Annemizi ve Oğlu Recai Şeyhoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR

Binanın iç donanımının yapılmasına katkı koyan Aliağalı işadamı Özcan Durmaz’da katılanlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Böylesi bir kütüphane açılışında sizlere hitap ediyor olmak benim için büyük bir onur. Recaiyi Şeyhoğlu’nu tanımak benim için büyük bir onur. Recai hocam, her köyde bir mum yakıyor ülkemizin aydınlanması için” dedi.

TÜRKÇE’NİN KRALİÇESİ’NDEN ÖVGÜ 

“Türkçe’nin Kraliçesi” olarak bilinen Cumhuriyet Yazarı Feyza Hepçilingirler de, kütüphaneler zincirinin Köy Enstitüleri’nin yerel bir modeli olduğuna vurgu yaparak, “Bu kütüphaneler çocuklarımızın kitapla buluşmasına, kitapla dost olmasına, ellerinin kalem tutmasına zemin hazırlayacak. İstiyoruz ve diliyoruz ki Rasime teyzemiz ve Recai arkadaşımız gibi kitap dostları çoğalsın, Kitabın ışığı köy çocuklarımıza daha çok ulaşsın.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri”nin 32. halkası kurdela kesimiyle hizmete açıldı ve her kütüphane açılışında olduğu gibi kütüphanenin bulunduğu binanın bahçesine hatıra ağacı dikildi. Daha sonra Hacıömerli Köyü Muhtarı Ali Dündar, açılış törenine katılanları kendi evinde misafir ederek keşkek ve pilav ikram etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14