• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa MHP'den Eğtime Destek

Aliağa MHP'den Eğtime Destek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa MHP ilçe teşkilatı ilköğretim haftası nedeniyle okulları ve sendikaları ziyaret etti. Ziyaretlere teşkilat başkanı Serkan Acar, Kadın kolları başkanı Nurten Yaşar, yönetim kurulu üyesi Emriye Erdoğan, Nevzat Akkü

MHP ALİAĞA İLKÖĞRETİM HAFTASI ZİYARETLERİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa MHP ilçe teşkilatı ilköğretim haftası nedeniyle okulları ve sendikaları ziyaret etti. Ziyaretlere teşkilat başkanı Serkan Acar, Kadın kolları başkanı Nurten Yaşar, yönetim kurulu üyesi Emriye Erdoğan, Nevzat Akkün katıldı.

İlköğretim haftası nedeniyle MHP İlçe Teşkilatı Şehit Sebahattin Karakaplan ve Şehit Kemal İlköğretim okullarını ziyaret ederek 1. Sınıf öğrencilere hediyeler dağıttı. Eğitim-Sen Aliağa Temsilcisi Ahmet Tüfek, Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Mehmet Koruculu’da ziyaret edildi. Aliağa MHP teşkilat başkanı Serkan Acar sendika ziyaretlerinde Yeni Eğitim Sistemi ile birlikte okullarda yaşanan sorunlarımız hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı başarılı geçmesi yönünde temennilerinde bulunduklarını söyledi.

Ziyaretler sonrası parti ilçe binasında açıklamalarda bulunan Aliağa MHP teşkilat başkanı Serkan Acar yeni eğitim sistemini eleştirdi.

EKSİK ÇOK

Okulların fiziki altyapılarının eksik olduğunu belirten Acar “Okulların, lavabolar, sıralar, merdivenler gibi daha birçok yaşam alanında yasada belirtilen yaş gruplarına uygun düzenlemeler yapılmamıştır. Ayrıca 66 ayın üzerinde başlayan öğrenciler için ders kitapları okullara eksik sayıda dağıtılmış, 66 ayın altındaki çocuklarımız için ise henüz hiç dağıtılmamıştır. Bu kitaplar ne zaman dağıtılacak” dedi.

SEÇMELİ DERS SIKINTISI YAŞANACAK

Okullarda seçmelei ders konusunda sıkıntılar yaşanacağını ileri süren Acar çocuklarla velilerin beraber ders seçme haklarının olması gerektiğini belirterek “bunun için okulların alt yapısı, derslik sayısı müsait olmalıdır. 100 kişilik bir öğrenci grubunda yaklaşık 9-10 tane seçmeli ders seçilebilir. Bu durumda böyle bir öğrenci grubuna 9 tane derslik ve 9 tane öğretmen ihtiyacı doğar. Okullarımız hali hazırda bu ihtiyacı karşılayabilecek durumda değildir. Okullar kademeli olarak bu sisteme geçeceğine göre, bu derslerin  nasıl planlanacağının,  bakanlık tarafından en azından okul tiplerine göre bir planlamanın nasıl yapılacağının örnek programlar halinde hazırlanarak okullara gönderilmesi gerekirdi” dedi.

ÖĞRETMENLER HİÇ DÜŞÜNÜLMEMİŞ

Yeni sistemde öğretmenlerin düşünülmediğini, öğretmenlerin bu sistemle norm fazlası durumuna düşürerek eğitimin daha çok sıkıntılı hale geldiğini belirten Acar “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarını neden bir ay önceden yapmaz anlaşılır gibi değil. Okulların açıldığı gün atama mı yapılır? Bu öğretmenin yerleşmesi, hazırlanması en az bir ay içinde olabilir. Bu süreçte dersler boş geçecek  ve olan yine çocuklarımıza olacaktır. Özür grubu atamalarına konulan engeller ve İzmir’in de içinde olduğu birçok ile atama yapılmayacak olması da sıkıntıları artırmaktadır” dedi.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLMEDİ

Hükümetin yazboz tahtasına dönen eğitim sisteminde yaptığı değişiklikleri hayata geçirme sürecini iyi yönetemediğini belirten Aliağa MHP teşkilat başkanı Serkan Acar “Apar topar yapılan bu değişiklikler için okullara yeterli maddi destek de verilmemiştir. Aliağa’daki hiçbir okula tuvalet ve lavabolar için, sıralar için, tabelaları için ve daha sayılamayacak kadar çok değişiklikleri hayata geçirecek ödenekler gönderilmemiştir.  “ Okullar yapsın, nasıl yaparsa yapsın,” düşüncesiyle hareket edilmiştir” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14