• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Aliağa Öğrenci Meclisi Toplandı

Aliağa Öğrenci Meclisi Toplandı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Aliağa öğrenci meclisi üyeleri başkan Ilgın Kavaklıoğulları başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıda öğrenci temsilcileri okullarında belirledikleri sorunları

ALİAĞA ÖĞRENCİ MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Aliağa öğrenci meclisi üyeleri başkan Ilgın Kavaklıoğulları başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıda öğrenci temsilcileri okullarında belirledikleri sorunları gündeme getirdiler.


Öğrenci Meclisi Toplandı ile egeplay

Aralık 2011 yılında göreve başlayan meclisin ilk toplantısına Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Çınar, öğrenci meclisi temsilcileri, öğretmenler katıldı.

Ilgın Kavaklıoğulları başkanlığındaki ilk toplantı Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri yönergesinin beşinci bölüm madde 30’a göre meclis üyeleri ant içerek toplantıya başlandı. öğrenci meclisleri hakkında bilgi veren başkan Kavaklıoğulları “ İlçe öğrenci meclisleri; Milli Eğitim Bakanlığı’nın Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri yönergesinin birinci bölümünün dayanarak kısmında belirtildiği gibi; 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, “BM Çocuk Hakları Sözleşmesi” ile “Çocuk Haklarının Kullanılmasına ilişkin Avrupa Sözleşmesi” ve TBMM’ başkanlığı ile MEB arasında yapılan “ Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” protokolüne dayanarak hayata geçirilmiştir” dedi.

İlçe öğrenci meclislerinin amacını anlatan Aliağa Öğrenci Meclisi Başkanı Ilgın Kavaklıoğulları “Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürümüzün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır” dedi.

Öğrencilerin yaşadığı sorunların tespiti, okullarda düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetlerin görüşülmesi, okullar arası sportif faaliyetlerin görüşülmesi, okullardaki araç gereçlerin görüşülmesi,okulların fiziki durumlarının görüşülmesi ve çözüm önerileri ile oluşan toplantı gündeminde öğrenci temsilcileri okullarında belirledikleri ve öğrencilerden gelen öneri ve dilekleri meclis başkanlığına sundular.

Öğrencilerin özelikle okul müstahdem ve memur eksikliğine değindikleri, soyunma odaları olmayışı, laboratuarların eksikliği,kütüphanelerin eksikliği,oyun,spor alanlarının bakımsız olduğu, söz verilen bazı konuların hala hayata geçilmediği konuları öğrencilerin sıkıntıları konusunda ön plana çıktı.

Toplantıya katılan Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Çınar öğrenci meclislerinin öğrenciler için büyük şans olduğunu belirtti. Öğrencilerin tablet pc’ler konusunda sorularını yanıtlayan Çınar “ Tablet Pc’lerin üretimine başlanacak artık bilgiye daha çabuk, daha güncel olarak ulaşacaksınız tek merkezden yapılacak güncellemelerle her an değişen bilgi dünyasına hızlı biçimde ayak uyduracaksınız. Tablet pc’ lerin özellikle kağıt israfından, öğrencilerin kitap defter taşıma derdinden kurtaracak” dedi.

Okulların eksiklikleri ve fiziki durumları hakkında  soruları yanıtlayan Çınar “ Yeni uygulanacak eğitim sisteminin tam netleşmesini bekliyoruz sistem oturduktan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14