• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Aliağa Özel Kırmızı Gül Anaokulu

Aliağa Özel Kırmızı Gül Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına uygun, çocukların öz bakım becerileri ile fiziksel, duygusal, sosyal, dil gelişimlerini destekleyen, değişim ve yeniliğe açık ‘Etkin Öğrenme Modeli’ üzerine kurulu çağdaş bir e

‘ETKİN ÖĞRENME MODELİ’ ÜZERİNE KURULU ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına uygun, çocukların öz bakım becerileri ile fiziksel, duygusal, sosyal, dil gelişimlerini destekleyen, değişim ve yeniliğe açık ‘Etkin Öğrenme Modeli’ üzerine kurulu çağdaş bir eğitim programı uygulayan Özel Aliağa Kırmızı Gül Anaokulu, 2012 yılından bugüne okul öncesi eğitimlerini sürdürüyor.

Eğitim faaliyetlerine 3 yıl önce 17 öğrenci ile başlayan Özel Aliağa Kırmızı Gül Anaokulu, öğrenci sayısını 41 öğrenciye çıkarttı.Ayrıca, 575 metrekare açık, 280 metrekare kapalı alanı bulunan okulda 4 okul öncesi öğretmeni 3 tane de hizmetli personel görev yapıyor.

2016 yılında öğrenci kapasitesini 100 çıkartacaklarını belirten Özel Aliağa Kırmızı Gül Anaokulu kurucusu Selahattin Hilmi Yıldırım, amaçlarının çocuklara iyi bir gelecek sağlamak. Bunun yanında vatanına, milletine ve diyanetine bağlı temiz bir toplum yetiştirmek olduğunu söyledi.

YILDIRIM: ÇOCUK VİDEO KAYDINA BENZER; NE KAYDEDERSENİZ ONU SEYREDERSİNİZ

Eğitim programı içerisinde değerler eğitimine oldukça önem verdiklerini ifade eden Yıldırım, “Çocuk video kaydına benzer; 7 yaşına kadar ne kaydederseniz onu seyredersiniz. Bizim en büyük artımız çocuklarımızın küçük yaşlarda alması gereken manevi eğitimlere önem veriyor olmamızdır. Çocukların haram ve helali iyi özümsemiş bireyler olarak yetişmeleri hem kendileri hem de toplum için önem arz etmektedir. Bunun yanında eğitim programımızın içerisinde; okumaya hazırlık, yazmaya hazırlık, fen ve doğa etkinlikleri, matematik etkinlikleri, mutfak etkinlikleri, drama eğitimi, sanat etkinlikleri, el sanatları eğitimi, satranç ve İngilizce eğitimleri yer alıyor. Bunun yanında yakın bir zamanda Tüzder zekâ oyunları ile ilgili olarak yeni bir sınıf açacağız. Bu sınıfta hem üstün zekalı çocuklara hem de diğer çocuklara zeka ve akıl oyunlarının uygulamasıyla eğitimlerine zenginlik katacak ve onlara sıra dışı düşünme becerisi kazandırılacak. Bu eğitimle amacımız; Çocuğa zekâ ve akıl oyunları'nın temel kavramlarını anlatmak” diye konuştu.

Yıl içerisinde yapılan etkinlikler hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Yıl içerisinde birçok aktivite gerçekleştiriyoruz. Bu aktivitelerimiz içerisinde; zeka oyunları, piknik gezileri, sinema-tiyatro, eğlenceli deneyler, bahçe ve salon oyunlarının yanı sıra yaz okulunda ilave olarak yüzme kursu derslerimiz yer alıyor” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14