• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Aliağa Özel Minik Eller Anaokulu

Aliağa Özel Minik Eller Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Eğitim öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli, yenilikçi bir eğitim kurumu olan Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek hedefi il

MİNİK ELLER, MUTLU VE BAŞARILI BİREYLER YETİŞTİRİYOR

GÜÇLÜ: GELECEĞE YAPILACAK EN GÜZEL YATIRIMIN ÇOCUKLARDIR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Eğitim öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli, yenilikçi bir eğitim kurumu olan Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek hedefi ile 2012 yılından bugüne Aliağa’da hizmet veriyor.

Okul öncesi eğitim alanında güvenilir, saygın ve bilimsel temelli yüksek kalite standardını yakalamış bir eğitim kurumu olan Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu, 3-6 yaş aralığındaki çocukları temel bilgi ve becerileri kazanmış olarak ilkokula en iyi şekilde hazırlıyor.

HER ŞEYDEN ÖNCE GÜVEN

Çocuklara yapılacak olan yatırımı geleceğe yapılacak en güzel yatırım olarak gördüğünü ifade eden Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu kurucu temsilcisi Sedat Güç, “Okul öncesi eğitimi konusunda deneyimli 5 sınıf öğretmeni, 2 stajyer öğretmen ve 1 rehber öğretmeni ile hizmet veriyoruz. Okulumuz Yalı Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde 450 metrekare alan içerisinde yer alıyor. 2012 yılında başladığımız eğitim faaliyetlerini bugüne kadar büyük bir özveri ile gerçekleştirdik. Okulumuzda şuanda 53 öğrenci eğitim görüyor. 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımızın yeni bilgileri araştırıp sorgulayarak öğrenmenin keyifli bir süreç olduğunu keşfetmeleri, özgüveni yüksek, çevreye karşı duyarlı, teknolojiyi ve yabancı dili etkin kullanabilen bireyler olmaları için var gücümüz ile çalışıyoruz. Okul öncesi eğitiminde ailelerin eğitim kurumuna da güvenmesi önemli bir unsurdur. Çünkü aileler kendileri için en değerli varlıkları olan çocuklarını o kuruma emanet ediyor. Bizde bu güvene layık olmak için sabahları velilerimizi biz karşılıyoruz, akşam biz uğurluyoruz” dedi.

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

Okul öncesi eğitimini etkin öğrenme ve çoklu zeka modeline göre planladıklarını belirten Güçlü, “Çok yönlü eğitim materyalleri ile çocukların zihinsel gelişimlerini destekleyici tüm duyularını kullanabilecekleri bir eğitim sistemini benimsiyoruz. Branş derslerimizin içeriğinde; müzik, serbest jimnastik, satranç, halk oyunları, çocuk yogası, ebru sanatı, modern dans, bale ve piyano eğitimleri yer alıyor. Eğitsel etkinliklerimizin kapsamında ise; fen-matematik programı, keşif gezileri, müzik kültürü, proje çalışmaları, drama dersleri, değerler eğitimi, eğitsel oyunlar ve ilkokula hazırlık çalışmaları yer alıyor” dedi.

“PSİKOLOJİK DANIŞMAN TARAFINDAN DESTEK VERİYORUZ”

Çocukların gelişim süreci ve takibiyle yakından ilgilendiklerini vurgulayan Güçlü, ”Okulumuza kayıt olan öğrencilerimize ilk 15 gün oryantasyon eğitimi veriyoruz. Çocuğun zihinsel, sosyal, bedensel ve fiziksel gelişimleri psikolojik danışmanlarımız tarafından gözlemleniyor. Çocukların bireysel gelişim raporları tutularak dönemde iki kez aileye iletiyoruz.  Çocuğun gelişiminin yılsonunda ailesi, sınıf öğretmeni ve psikolojik danışman tarafından tekrar değerlendiriliyor. Yıl içerisinde ebeveynlere çocuklarının bireysel gelişimi aktarılırken, ev ortamı konusunda psikolojik danışman tarafından destek veriyoruz. Aileler, iletişim uzmanları tarafından verilen seminerlere ücretsiz katılıyorlar.

İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN TEMELLERİ ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE ATILIYOR

Okul öncesinde alınan dil eğitiminin yabancı dil öğrenmede etkin bir dönem olduğunu belirten Güçlü, “İngilizce öğrenmenin temelleri çocukluk döneminde atılıyor. İngilizce öğretmenimizin yaptığı drama çalışmaları, oyunlar, şarkılar ve resimlerle çocukların öğrendikleri kelimeleri yaşayarak kullanmaları, hafızalarında daha derin bir iz bırakmaktadır. Ayrıca öğrenirken eğlenmek, İngilizce eğitimini çok daha zevkli bir hale getiriyor” dedi.

Sportif beceri, koordinasyon eğitimine önem verdiklerinin altını da çizen Güçlü, çocukların fiziksel olarak kemik ve kas yapılarının güçlenmesi; sürat, çeviklik, kuvvet özelliklerinin gelişmesini de hedeflediklerini söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14