• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa Özel TED Anaokulu

Aliağa Özel TED Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Açtığı okullarda yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi ve Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı hedef edinen Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Türk E

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ, ÖĞRENCİLERE YAŞAM DENEYİMLERİ KAZANDIRIYOR

TED’DEN ‘AĞIRLIKLI YABANCI DİL PROGRAMI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Açtığı okullarda yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi ve Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı hedef edinen Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Türk Eğitim Derneği (TED), 1988 yılından bugüne Aliağa’da eğitim veriyor.

Aliağa Petkim Siteler içerisinde 26 dönümlük devasa bir kampüse sahip olan TED, 1997 yılından itibaren ilkokul bünyesinde açtığı anasınıfı ile 48-72 ay aralığındaki çocukları ilkokula hazırlıyor. Anasınıfında 60 kişilik kontenjana sahip olan TED’de 1 okulöncesi öğretmeni 2 tane de yardımcı öğretmen görev yapıyor. Okulda, tüm TED okullarında uygulanan MEB Okul Öncesi Eğitim Programı ile uyumlu Talim ve Terbiye Kurulu onaylı bir Okul Öncesi ve İngilizce Eğitim Programı uygulanmaktadır.

“ÖĞRENCİNİN TÜM ALANLARINDAKİ DAVRANIŞLARINI ZENGİNLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

MEB Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde TED Okullarına özgün, “TED Okul Öncesi Eğitim Programı” uyguladıklarını belirten TED Aliağa Okul Müdürü Hacer Ersezen, “Buna koşut olarak okul olarak gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Oyun merkezli etkinliklerimiz ile çocuğun aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınıyor. Haftalık program dâhilinde; Beden Eğitimi, El Sanatları, Müzik, İngilizce, Bilgisayar gibi etkinlikler branş öğretmenlerimiz tarafından yürütülüyor” dedi.

‘AĞIRLIKLI YABANCI DİL PROGRAMI’

Okul Öncesi eğitimde haftada 10 saatlik bir yabancı dil eğitimi uyguladıklarını vurgulayan Ersezen, “TED Aliağa Koleji'nde, uygulanan “Ağırlıklı Yabancı Dil Programı” gereği, İngilizce dil eğitimi okul öncesi 5- 6 yaş aralığına veriyoruz. Haftada 10 saatlik programımızda uygulanan İngilizce programının temel amacı, öğrencilere İngilizceyi sevdirmek, başka bir dilin varlığının farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye istek uyandırmaktır. Yaparak, yaşayarak öğrenme ilkesinden hareketle; el işi ve resim çalışmaları, bilgisayar destekli etkinlikler, şarkılar, projeler, öyküler kullanılmaktadır. Anasınıfımızda, TED Genel Merkezi tarafından yazılan ve tüm TED okullarında uygulanmakta olan “TEDdy is Ready” isimli kitabımızı kullanıyoruz. Öğrencilerimiz, kendi okullarına ait bu ayıcık yardımıyla okul dışındaki ortamlarda da İngilizceyi kullanıyor. Bunun yanı sıra, öğrencilerimize evde İngilizce kullanma ortamı yaratmak amacıyla oyun CDleri ve online olarak oynayabildikleri eğlenceli İngilizce oyunlar ile dil öğrenimi pekiştirilmektedir. TED Genel Merkezi tarafından hazırlanan, Talim ve Terbiye Kurulunun onayladığı, K12 müfredatımıza uygun olarak temalar ve kazanımlar belirlenmektedir. İngilizce eğitiminde, tüm dil öğretim yöntem ve teknikleri, öğrenciden beklenen ilgiyi sağlamak için kullanılır. Her öğrencinin farklı öğrenme şekli olduğu düşüncesi ile sınıf içi etkinliklerin ve uygulanan tekniklerin, görsel, işitsel olmasına, öğrencinin öğretilenleri yaşamına geçirebilmesine destekleyici olmasına özen gösteriyoruz” dedi.

HER AY BİR TİYATRO

Öğrencide kendine güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeyi, yeni ilgi alanları ile beceriler oluşturmayı ilke edindiklerini ifade eden Ersezer, “İngilizce eğitimi dışında öğrencilerimize; Görsel Oyunlar, Müzik, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Satranç, Halk Oyunları ve Ritim Dersleri veriyoruz. Aylık temalar doğrultusunda öğrencilerin yaşamsal deneyim kazanmaları amacıyla her ay gerçekleştirilen tematik ve kültürel geziler düzenliyoruz. Her ay bir tiyatro etkinliğimiz oluyor. Özel gün ve haftalarını için kutlama programları düzenliyoruz. İzmir Oyuncak Müzesi, meslekleri tanıma etkinlikleri, botanik bahçe gezileri, doğal yaşam parkı gezileri, hayvan barınağı ziyaretleri gibi etkinlikler ile öğrencilerimizin yaşam deneyimlerini arttırıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14