• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Aliağa Yasadışı Yönetiliyor

Aliağa Yasadışı Yönetiliyor
sayın Başbakanımız da dahil olmak üzere Sayın içişleri bakanımıza, sayın valimize, sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza bu kanunlarda olmayan danışmanlarla idare şekline dur denmeyecek mi?

ALİAĞA YASADIŞI YÖNETİLİYOR SAYIN KAYMAKAMIMIZ SEYREDİYOR

 

Sayın okurlar   

Son zamanlarda Aliağa da konuşulan ve Aliağalıların   gündeminde olan  belediyedeki danışmanların durumları yasal olarak nedir diye ufak bir araştırma yaptım. İlk olarak 10,07,2004 tarih ve 5216 sayılı büyük şehir yasasını inceledim.bu yasa maddesi aynen aşağıdaki gibidir..

MADDE 20.- Nüfusu iki milyonu aşan büyükşehir belediyelerinde on, diğer büyükşehir belediyelerinde beşi geçmemek üzere başkan danışmanı görevlendirilebilir. Danışman olarak görevlendirileceklerin en az dört yıllık yüksek öğrenim kurumlarından mezun olması şarttır. Danışman olarak görevlendirilme, memuriyete geçiş, sözleşmeli veya işçi statüsünde çalışma dahil, ilgililer açısından herhangi bir hak teşkil etmez. Danışmanların görev süreleri sözleşme süresi ile sınırlıdır. Ancak bu süre belediye başkanının görev süresini aşamaz.

Danışmanlara, her türlü ödemeler dâhil, büyükşehir belediyesi genel sekreterine ödenen brüt aylık miktarının % 75'ini aşmamak üzere belediye meclisinin belirlediği miktarda brüt ücret ödenir.

03,07,2005 tarih ve 5393 sayılı belediye kanununu inceledim.Belediye personeli ile ilğili kanun maddesi aşağıdadır.yorum yapmadan bilginize sunuyorum.

Norm kadro ve personel istihdamı

MADDE 49.- Norm kadro ilke ve standartları İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken belirlenir. Belediyenin ve bağlı kuruluşlarının norm kadroları, bu ilke ve standartlar çerçevesinde belediye meclisi kararıyla belirlenir.

Belediye personeli, belediye başkanı tarafından atanır. Birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda belediye meclisinin bilgisine sunulur.

Belediyeler bir kamu kuruluşu olup belli yasalarla idare edilir. Bu yasaları ise uygulamak belediye başkanlarının görevleri arasındadır. Kanunu uygulamayan belediye başkanı suç işlemiş addedilir.Yani ben bu yasayı bilmiyordum diyemez.ve bunun için seçilen her başkana hukuk işleri müdürlüğüne ehliyetli olmak koşulu ile istediği kişiyi kendi görev süresi doluncaya kadar sözleşmeli personel olarak atama yetkisi vermiştir.Bütün bu uygulamalardan hukuk işleri müdürü  sorumludur.

Gelelim danışmanlar konusuna kanunun izin vermediği bir işi yapmak yasalarımıza göre suçtur ve ahlaki (etik) değildir. Yapılan bu uygunsuz atamalardan yazı işleri müdürü bire bir sorumludur. Şimdi benim anlayamadığım şudur ki; bizleri yöneten sözde kanun yasa tüzük ve yönetmelik bilmek zorunda olan belediyeye gittiğimiz zaman odalarının kapısını bile çalmaya çekindiğimiz müdürler bürokratlar Allah aşkına ne iş yaparlar. Neden sayın bilge, kamil, hacı, toplum tarafından sevilen yaşlı belediye başkanımıza neden suç işletirler.

Yarın bunların hesabının sorulacağı günü hiç mi düşünmezler. sayın kaymakamımıza burada hiç mi görev düşmez acaba? Yada savcılarımıza? veya hakimlerimize? Veya sivil toplum kuruluşlarına ne bileyim devletin birçok kurumu var bu işlere hangi birim bakarsa "Dur sayın başkan yanlış yapıyorsun. devletin işleri devletin memuru ile yürütülür sende bir devlet kurumunun başındasın sende devletin bir memurusun yanlış yapıyorsun"  diyecek hiçbir makam kişi veya kuruluş yok mudur ki; 

altı aydan beri  Türkiyemizin nadide sanayi kenti şirin Aliağamız yetkisiz ve ehliyetsiz  külhanbeyi davranışlar sergileyen resmi bir kurumun koridorlarında vatandaşa bağıran, hakaret eden sanki kendi işyerleriymiş gibi hüküm ve kararlar alan danışmanlarla idare edilmektedir. şimdi soruyorum; sayın Başbakanımız da dahil olmak üzere Sayın içişleri bakanımıza, sayın valimize, sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza bu kanunlarda olmayan danışmanlarla idare şekline dur denmeyecek mi?

Sayın devlet büyüklerimiz Allah aşkına bu halkın sesine kulak verin halkınız eziliyor memurunuz eziliyor. işçileriniz işten çıkartılıyor.

Şirin Aliağa"mızda, Güzelim Türkiye"mizde, Güçlü devletimizde, Adil hukukumuzda bu gayri yasal uygulamaları durduracak kamu kurumu veya görevlisi yok mu acaba?

Aliağa belediyesinde yasalar ve insan hakları ayaklar altına alınmaktadır. Sesimiz Duyan Kimse Yok Mu ?

 

Ahmet Tekin ALPERENOĞLU /ALİAĞA

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Neonteikhos’a Çıkışta Karlı Bir Gün29 Ocak 2016 Cuma 15:27
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 618 Ocak 2016 Pazartesi 14:58
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 518 Ocak 2016 Pazartesi 14:47
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 417 Ocak 2016 Pazar 13:14
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 317 Ocak 2016 Pazar 13:01
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 214 Ocak 2016 Perşembe 08:56
  • Güzelhisar Kazası Temettü’atı Bölüm 113 Ocak 2016 Çarşamba 09:45
  • Sarıkamış ve Enver Paşa 22 Aralık 2015 Salı 15:26
  • Foça'ya Gökhan Demirağ çok bile!17 Aralık 2015 Perşembe 13:38
  • Mübalede, Foça ve Limni... 09 Aralık 2015 Çarşamba 20:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14