• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa’da 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi

Aliağa’da 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi
İzmir’in Aliağa ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle anma programı düzenlendi.

ALİAĞA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

İzmir’in Aliağa ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen anma programına;  Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Yöntem, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa Aliağalılar yoğun ilgi gösterdi. Aliağa Belediyesi şehitler için lokma döktürdü. Pilav ve ayran ikramlarında bulundu. Belediye tarafından meydanı dolduran vatandaşlara Türk Bayrağı hediye edildi.   

Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının hep bir ağızdan okunması ile başladı. İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinler Kur’an Tilaveti gerçekleştirdi. Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in şehitler için yaptığı duaya eşlik eden vatandaşlar ellerini semaya açtı. Dua sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin protokol konuşmalarına geçildi. 

İYİ PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI YÜCEL KARAŞAN: “VATANIMIZI BÖLMEK İSTEYENLER OLURSA HEPİMİZ BİR OLURUZ”
İlk konuşmayı İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan yaptı. Karaşan, “Bu hain kalkışmada şehit düşen kahraman Türk askerlerine, polislerine, vatandaşlara Allahtan rahmet diliyorum. Hiçbir Türk askeri, hiçbir Türk polisi kendi vatandaşına kurşun sıkmaz. Çünkü onlar biliyorlar ki karşısındaki insanlar onların annesi, babası, kardeşidir. Yine aynı şekilde hiçbir Türk vatandaşı da Türk askerine ve polisine kıymaz. Çünkü onlar bizim canımızın, malımızın, namusumuzun ve vatanımızın bekçileridir. Eğer ki bu bayrağı indirmek isteyen, vatanımızı bölmek isteyenler olursa hepimiz bir oluruz. Bizim siyasi görüşlerimiz ayrı olabilir ama hepimiz biriz” dedi. 

MHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ABDURRAHİM AYDEMİR: “KIZIL ELMA ÜLKÜSÜ HEPİMİZİN ÜLKÜSÜ OLMUŞTUR”
FETÖ terör örgütünün PKK ile el ele verip vatanı işgal etmek için yıllarca sinsi planlar yaptığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, “Bugün darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Vatandaşlarımız milli ve manevi duygularla yıllarca kandırıldılar, yönlendirildiler. Adeta memleketimiz koynunda yılan besler gibi, bir gün çıkageldiler ve düşmanlığın en büyüğünü yaptılar. Ancak darbe girişimi gecesi şunu unuttular, bu memlekette Halis Demir’ler, Fethi Sekin’ler, Mustafa Kemal’ler, Seyit Onbaşı’lar bitmedi, bitmeyecektir. Her şerde bir hayır vardır derler. Bu darbe girişimi Yenikapı’yı doğurdu. Yenikapı devlet aklını bir alarak bir birlik beraberlik sağladı. Cumhur ittifakı ile birlikte Türkiye yeni bir sisteme girmiştir. Bu sistemle birlikte Türk Milleti’nin önü açılmıştır. Cumhur ittifakı ile birlikte 2023 lider ülke Türkiye hedefi artık ortak hedefimizdir. Kızıl Elma ülküsü hepimizin ülküsü olmuştur. Turan hayali hepimizin hayali olmuştur” dedi.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM SAYIN: “HER İHANETİN DE BİR BEDELİ OLACAKTIR”
Hainlerin Türkiye’yi bölmek için asla vazgeçmeyeceğini ifade eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, “Biz Anadolu coğrafyasına 1071’de geldiğimizde bu güne kadar çok ihanetler gördük. Ancak bu necip millet her defasında hainlere gereken cevabı vermiştir. Yarın da vereceğiz gelecek yıllarda da vereceğiz. Bizim hedefimiz 2071. Dünyanın mazlum milletlerinin gözleri de bizim ülkemizin üzerindedir. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in bize gösterdiği yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Seçimden sonra elde ettiğimiz zaferle Yeni Türkiye’nin demokrasiye bağlılığı ve insan haklarına saygısı daha da artacaktır. İnanıyoruz ki her ihanetin de bir bedeli olacaktır. Bu bedeli bize ihanet edenler, bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içenler şimdi hukukun önünde hesap vermektedirler. İnanıyoruz ki adalet gereği yapacaktır ve bunlar hak ettikleri cezayı alacaktır. Bu necip millet bundan sonra da 15 Temmuz’da yaptığı gibi bu tür darbelere, ekmeğini yediği devlete ihanet edeceklerin karşısında dimdik duracaktır. Türk milleti çok çile çekti, çok sıkıntılar yaşadı. Gelecek yıllar bu milletin olacaktır” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “TÜRK MİLLETİ DAİMA DEMOKRASİNİN VE VATANININ YANINDADIR”
15 Temmuz darbe girişiminin acısını hala yüreklerinde hissettiklerini vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şöyle konuştu: “Bugün 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ikinci yıl dönümü. Üzerinden iki yıl geçmiş ancak acısını hala içimizde, hala yüreğimizde hissediyoruz. Rabbim bir daha böyle felaketler göstermesin. Bu hain girişimi bu millet asla unutmayacaktır ve asla unutturmayacağız. Millet olarak bir olduğumuzu diri olduğumuzu hiçbir bölücüye ve haine taviz vermeyeceğimizi cümle âleme göstermek için tüm yurtta olduğu gibi bugün burada demokrasi meydanında bir araya geldik. İki yıl önce bugün 15 Temmuz’da milletimiz hain darbe kalkışmasına karşı sokaklara döküldü tankların önüne yattı, uçaklara levyelerle karşı koymaya çalıştı. Milletimiz o günde demokrasisinin ve devletinin yanında oldu. Hainler bölücüler dış mihraklar Türk milletinin şu huyunu hala anlayamadı. Türk milleti daima ve daima demokrasinin yanındadır, devletinin yanındadır. Asla devletini, egemenliğini, demokrasisini satmaz sattırmaz. 15 Temmuz günü 250 vatan evladımızı şehit verdik. Tarih boyunca bu topraklar uğruna, bu vatan uğruna birçok şehitler verdik. Allah o şehitlerimize rahmet eylesin. Onlara şükranlarımızı tek tek sunuyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar versin. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Minarelerimizi ezansız, gökyüzümüzü bayraksız ve bizleri vatansız bırakmasın” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI BAYRAM YILMAZ: “FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İHANET ÖRGÜTÜDÜR”
Fetö terör örgütünün 15 Temmuz’da Türk Milleti’ni topraksız ve vatansız bırakmaya niyetlendiğinin altını çizen Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, şunları söyledi: “Bu millet 15 Temmuz ihanetini hem eliyle hem diliyle önledi. İslam dünyasının en güçlü ülkesi olan Türkiye’nin diz çökmesini isteyenler, gelişip kalkınmasını istemeyenler, İslam coğrafyasındaki mazlumlara yardım etmesini istemeyenler, 40 yıl önce peydahladıkları bu hainleri bu ülkenin bağrına hançer gibi sapladılar. 15 Temmuz’da bu milleti bu topraklarda devletsiz bırakmaya parçalamaya, bölmeye, diz çöktürmeye niyetlendiler. Bilin ki onlar bir tarikat değildir. FETÖ terör örgütü ihanet örgütüdür. Bunların peşinden hala gidenler, bunlara hala tarikat diyenler yanılıyorlar. 15 Temmuz’da bu ülkeye ihanet edenler, bu ülkeyi işgal etmek isteyenler eğer böyle bir ihanete tekrar kalkışırlarsa yerleri mekânları mezar olacaktır. Bu millet milli iradesine sahip çıkıyor. Bu milletin karşısına dikilmeyin pişman olursunuz. Ben bir kez daha ülkeye bu acıyı yaşatan o hainleri lanetliyorum. Biz ne kadar güçlü olursak hainler bize saldırmaktan o kadar çekinirler. Bunun yolu çok çalışmak, sanayide, savunma sanayisinde güçlü olmak, hukuksal alanda güçlü olmak, demokrasi ve insan haklarında güçlü olmak ama en çok da bu ülkenin insanını sevmek, bayrağını kalpten samimiyetle sevmektir”

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyonlar okundu. Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı katılımcılara mini konser verdi. Engelsiz Mehteran Takımı’nın marşlarına ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik eden vatandaşlar Demokrasi Meydanı’nı kırmızı beyaza bürüdü. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Petkim Camisi Müezzini Adnan Pınar, Demokrasi Meydanı’nda sela okudu. Yaklaşık beş saat süren program 15 Temmuz konulu video gösterimleri ile son buldu. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-15temmuz-anma-programi-1.jpgaliaga-15temmuz-anma-programi-7.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14