• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa’da Balkonlar Çiçek Açtı

Aliağa’da Balkonlar Çiçek Açtı
Aliağa Belediyesi’nin “Çiçek gibi Aliağa” hedefiyle başlattığı ve 10 günde 15 Binden fazla Aliağalının başvuruda bulunduğu “Balkonda Bahar Var” projesi kapsamındaki çiçek dağıtımları Siteler Mahallesi’nden başladı.

Aliağa’da Balkonlar Çiçek Açtı

Balkonlarda Bahar Havası Estirecek Projede Çiçek Dağıtımı Başladı

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Çiçeğimizle Evimizi Ve Aliağamızı Güzelleştirelim”

Çiçek Dağıtımları Başladı. Aliağa’da Yüzler Gülüyor

Aliağa Belediyesi’nin “Çiçek gibi Aliağa” hedefiyle başlattığı ve 10 günde 15 Binden fazla Aliağalının başvuruda bulunduğu “Balkonda Bahar Var” projesi kapsamındaki çiçek dağıtımları Siteler Mahallesi’nden başladı. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın startını verdiği Çiçek dağıtımları Milletin Ekibi personeli tarafından gerçekleştiriliyor. Dağıtımlara Siteler Mahallesi’nden başlayan Ekipler, Sarmaşık Sardunya, Sarkık Petunya ve Bodrum Papatyasını talepte bulunan vatandaşların evlerine kadar teslim ediyor. Dağıtımlar Siteler Mahallesi’nin ardından diğer mahallelerde devam edecek. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ÇİÇEĞİMİZLE EVİMİZİ VE ALİAĞAMIZI GÜZELLEŞTİRELİM”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağamızı mutlu yaşadığımız, Çiçek gibi bir kente dönüştürmek için Aliağa’da yaşayan tüm komşularımızla birlikte el ele büyük bir projeyi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz dedi. 

Sabah saatlerinde dağıtım için tüm hazırlıklarını tamamlayan Milletin Ekibiyle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Balkonda Bahar Var”  kampanyasının iki önemli amacının olduğunu söyledi. Başkan Serkan Acar, “Çiçek dağıtımlarına bugün başlıyoruz. Halkımıza çiçekleri tek tek ulaştıracağız. Bu projenin birinci amacı balkonlarımızı güzelleştirip Aliağamızın çiçek gibi bir kent olması için hep birlikte çalışmak. Ancak ondan çok daha önemli ikinci bir amacımız var. Biliyorsunuz ki uzun zamandır bir pandemi süreci yaşıyoruz. Hepimizin canı sıkkın, eşimiz dostumuz koronavirüse yakalanıyor. Bu nedenle çok endişeliyiz. Sağlık sorunlarıyla mücadele ediyoruz. Bu çiçeklerle bir nebze olsun sorunları kafamızdan atıp, çiçeğimizle evimizi ve Aliağamızı güzelleştirelim. Bunda bizim de katkımız olsun. Bizler Ekip olarak bu milletin hizmetkârlarıyız. Onların her anında yanında olma sorumluluğumuz var. Ramazan ayındayız, bana göre en güzel ibadetlerden biri de millete hizmet etmektir. Ramazanınız mübarek olsun, Allah ibadetlerinizi kabul etsin” dedi. 

DAĞITIMIN İLK GÜNÜ 1.500 EVE ÇİÇEK SETLERİ ULAŞTIRILDI
Başkan Serkan Acar’ın konuşmasının ardından dağıtım ekipleri ve araçlar ilk dağıtımın yapılacağı Siteler Mahallesine hareket etti. Ekipler ilk gün Siteler Mahallesinde daha önce çiçek talebinde bulunan bin beşyüz mahalle sakinine toplam 3 bin çiçek, 1.500 Saksı, 1.500 Saksı Toprağı ulaştırdı. Çiçeklerine kavuşan çok sayıda mahalleli sosyal medyada #BalkondaBaharVar ve #ÇiçekGibiAliağa etiketleriyle çiçek heyecanını paylaştı. 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
İlk etapta 10 bin balkon için 20 bin çiçek dağıtımı planlayan Aliağa Belediyesi, yoğun talebi göz önünde bulundurarak başvuruları almaya devam ediyor. Çiçek talebinde bulunmak isteyen Aliağalılar, Belediyenin https://bahar.aliaga.bel.tr internet adresinden başvuru yapabiliyor. Bununla birlikte Aliağa Belediyesi Ana Hizmet Binası Hilal Masa, Belediye Ek Hizmet Binası, Aliağa Gençlik Merkezi, Yeni Mahalle Çarşamba Pazaryeri, Aliağa Belediyesi Yeni Şakran Hizmet Birimi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Hizmet Birimindeki Başvuru Noktalarında form doldurarak çiçek talep edilebiliyor. Vatandaşlar Sardunya, Petunya ve Bodrum Papatyasından oluşan 3 tür çiçekten toplam 2 adet seçebiliyor.  

65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN TELEFONLA BAŞVURU
“Balkonda Bahar Var” projesi kapsamında Belediyeden çiçek talep etmek isteyen ancak evlerinden çıkamayacak durumda olanlar, 65 yaş üstü büyükler ve Engelli vatandaşlar da Alo 153 Hilal Masa hattını arayarak ya da 0530 277 2222 Nolu Hilal Masa Mesaj hattına Whatsapp /Bip ve telegramdan mesaj göndererek çiçek talebinde bulunabiliyor.   

// EGE BASIN GRUBU

2-aliaga’da-balkonlar-cicek-acti.jpg4-aliaga’da-balkonlar-cicek-acti-(2).jpg6-aliaga’da-balkonlar-cicek-acti.jpg5-aliaga’da-balkonlar-cicek-acti.jpg

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14