• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Aliağa'da ÇEVRE Felaketi

Aliağa'da ÇEVRE Felaketi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, Yeni Foça kara yolu üzerinde bulunan Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü sahasındaki hurda depolarında önceki gün akşamüzeri çıkan yangında 10 bin metrekarelik

Büyük bir çevre felaketi yaşandı

ERDAL ÇARBOĞA (ALİAĞA)

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, Yeni Foça kara yolu üzerinde bulunan Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü sahasındaki hurda depolarında önceki gün akşamüzeri çıkan yangında 10 bin metrekarelik alanda bulunan binlerce araç yandı. Dün sabah saatlerine kadar süren yangın sabah 06:00 saatlerinde söndürüldü.


GÖRÜNTÜ / ŞENOL GÖK /ALFA TİVİ

Soğutma çalışmaları başladı.  Binlerce ton hurda aracın bulunduğu hurda araç sahasında birden araçlar alev aldı.  Alevler ve karabulutlar gökyüzünü kapladı.  Kara dumanlar Yeni Foça, Horozgediği köyü ve Kozbeyli köyünü duman altında bıraktı. Yangının büyümesi üzerine araçların benzin depoları ve lastikleri yanması nedeniyle şiddetli patlamalar oldu. Çakmaklı Köyü’ndeki Makina Kimya Endüstrisi (MKE) Hurda İşletme Müdürlüğü’nün hurda araç depolama alanında, ilk belirlemelere hurda sahasındaki sıkıştırılmış araçların akülerinde ya da araçların depolarında kalan akaryakıt kalıntılarının kesim yapıldığı sırada kıvılcım sıçraması sonucu yangının çıktığı ifade edildi.  Yangına İzmir Büyükşehir Belediyesinden, Aliağa, Yeni Foça, Eski Foça ve çevredeki demir çelik tesislerinin itfaiyeleri söndürme çalışmalarına katıldılar.   Çevredeki sanayi tesislerinin iş makineleri de araçları da  hurda araçları yangın sahasından uzaklaştırma işlemine katıldılar.  Binlerce araçta maddi hasar meydana geldiği ifade edildi. Yangın nedeniyle oluşan dumandan etkilenen Yeni Foça, Kozbeyli ve Horogediği ile Çakmaklı köylüleri boğazlarında yanma olduğu gerekçesiyle sağlık kuruluşlarına müracaat ettiler.

Foçalı çevreciler “Burada büyük bir çevre felaketi yaşanıyor. Kapkara dumanlardan

İnsanları ve hayvanları olumsuz etkiliyor. Bir yetkili çıkıp da insanlara bilgi vermiyorlar. Şiddetli Patlamalar oluyor. Camlar kırılıyor. Makine Kimya Endüstrisi Hurda işletmeleri yetkilileri her hurdaya çıkan araçlar teslim edildikten sonra burada yangın çıkıyor. Bunu biliyorlar. Bu 2 yıl içinde 3’ncü kez burada yangın çıktı. İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar.”dediler.  Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14