• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
İzmir’in Aliağa ilçesinde Cumhuriyet'in 97’inci yıl dönümü Aliağa İlçe Protokolünün katılımıyla kutlandı.

Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet’in 97’inci Yılı Aliağa’da Kutlandı

İzmir’in Aliağa ilçesinde Cumhuriyet'in 97’inci yıl dönümü Aliağa İlçe Protokolünün katılımıyla kutlandı.
Aliağa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenle kutlandı. Tören öncesinde Kaymakamlık Makamında Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Cumhuriyet’in 97’inci yıl dönümü tebriklerini kabul etti. Kaymakamlık makamındaki tebrikleri kabul töreninde Kaymakam Karaman ile birlikte Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Günlü ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Aydın da yer aldı.

Yegâne Yönetim Biçimi Cumhuriyet
Kaymakamlık makamındaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanına geçen Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Günlü ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Aydın, alandaki vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Aliağa Kaymakam Ömer Karaman, büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu söyledi.

“Atatürk’ün Yolunda Yürümeye Devam Edeceğiz”
Cumhuriyet sayesinde, bu topraklar üzerinde yaşayanlar, tasada ve kıvançta bir ve bütün olmada, ocağını ve aşını paylaşmada ne kadar kardeş olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Ömer Karaman,  “Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz.” dedi. “Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Ömer Karaman, Aliağalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından cumhuriyet konulu şiirlerin okundu.  Tören Aliağa Engelsiz Mehter Takımı gösterisi ve Aliağa Belediye Bandosu’nun mini konseriyle sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Günlü ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Aydın’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu askeri erkan, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. // EGE BASIN GRUBU

aliagada_cumhuriyet_bayrami_coskusu_29102020_2.jpgaliagada_cumhuriyet_bayrami_coskusu_29102020_8.jpg

Bu haber toplam 2605 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14