• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ Kutlandı

Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ Kutlandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir’in Aliağa ilçesinde 2015-2016 yılı ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
ALİAĞA’DA ‘İLKÖĞRETİM HAFTASI’ KUTLANDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
İzmir’in Aliağa ilçesinde 2015-2016 yılı ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen program ile devam etti.
 
Atatürk İlkokulunda başlayan programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tugan, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından İlköğretim Haftasının önemini anlatan şiirler okundu.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkokulu Müdürü Yahya Çolak, onurlu bir mesleğin temsilcileri olarak tüm öğrencileri ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olmaları için çalışacaklarını söyledi.
 
DERSE: ÖĞRETMEK ZEVKLİ VE KEYİFLİ BİR İŞTİR
Dünyadaki en önemli görevin dünyanın en kıymetli varlığı olan insanı eğitmek olduğunu belirten Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Öğretmek zor ama sonucu bir o kadar da zevkli ve keyifli bir iştir. Bir millet savaş meydanlarında ne kadar zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür diyen milli bir geleneğe sahibiz. Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri de o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir. Nitelikli bir eğitim bir milleti geri kalmışlıktan kurtarır. Modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir” dedi.   
 
YILMAZ: ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ 
Yeni eğitim öğretim döneminde bütün eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin sorumluluklarının bilincinde olduğuna inandığını belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz okullarda gerekli eğitimi verirken velilerimiz de evlerinde çocuklarına gerekli desteği sağlayacaklardır. Bizlerde kamu kurumu idarecileri olarak okullarımız için en iyi eğitim şartlarının oluşması için gerekenleri yapacağız. Çocuklarımızın gelişimini hep birlikte yakından takip edeceğiz. Çocuklarımızın kendilerini bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Aliağa’da yaklaşık olarak 15 bin öğrencimiz var. Yeni eğitim öğretim dönemimin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum”
 
Yapılan konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Rabia Gülsever’in ‘İlköğretim Haftası’, Çağan Ege Bilgiç’in ‘Okulumuz’ ve Yavuz Çağan Bozak’ın ’İlköğretim’ adlı şiirleri katılımcılardan büyük alkış aldı. 1’inci ve 8’inci sınıf öğrencilerinin okullarına yeni katılan öğrencilere hoş geldin çiçeği sunumunun ardından program, protokol heyetinin sınıfları ziyareti ile son buldu.  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14