• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Aliağa'da Öğrenci Eylemi

Aliağa'da Öğrenci Eylemi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ve arkadaş çevresinde örgütlenen Aliağalı bir grup lise öğrencisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme yapıldığı iddiaları nedeniyle protesto göst

ALİAĞALI ÖĞRENCİ GRUBU ÖSYM" Yİ PROTESTO EYLEMİ YEPTI
ALİAĞA"DA ÖĞRENCİ EYLEMİ
Kaç Yanlış ÖSYM"yi Götürür 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ve arkadaş çevresinde  örgütlenen Aliağalı bir grup lise öğrencisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme yapıldığı iddiaları nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.
Kendilerini “Aliağa Şifresizleri” olarak adlandıran öğrenci grubu Eylemine Demokrasi meydanında toplanarak başladı.

Öğrenci Protestosuna, aralarında Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, Aliağa Disk Genel-İş İşyeri Baş Temsilciliği, Eğitim-Sen İşyeri Temsilciliği, KESK, BES, TKP, Alevi Kültür Derneği, CHP, EMEP, ÖDP, Emekli-Sen Aliağa, ADD Aliağa Şubesi bulunan Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri destek verdi.
Demokrasi meydanın toplanan kalabalık grup, ellerinde Aliağa Şifresizleri imzalı “Kaç Yanlış ÖSYM"yi Götürür” yazan pankart ile eylemlerine başladılar.
  “Tayyip"in hakkından gençlik gelecek”, “öğrenciyiz haklıyız kazanacağız”, “Gün gelecek şifreciler halka hesap verecek”, “Atatürk gençliği görev başında”, “AKP"nin İmamı Kaça sattın sınavı”, “ÖSYM Sınavı Al başına Çal”, “gençlik geliyor mücadele büyüyor”  sloganları atarak Hükümet caddesi boyunca yürüdüler. Aliağa emniyet teşkilatın geniş önlem aldığı yürüyüş Aliağa Cumhuriyet Meydanı"nda son buldu.
 Cumhuriyet  Meydanı"nda Islık ve Alkışlar ile devam eden protestoda Öğrenciler adına basın açıklamasını yapan lise öğrencisi Ülkü Gökçe,  YGS sınavında haklarının yendiğini düşündükleri için örgütlü bir şekilde çoğaldıklarını, eylemi gerçekleştirdiklerini ve Şaibeli olan YGS sınavının iptal edilmesinin gerektiğini  söyledi.
Gökçe, “YGS sınavında şifre iddialarının kamuoyunda konuşulmasının üzerine bizler Aliağalı YGS mağdurları olarak hakkımızın yendiğini düşünüyoruz. Sınavların sonucunda bizler istediğimiz bölümleri bileğimizin hakkı ile kazanmak istiyoruz.  Sınavlar sürecinden hepimiz emek verdik. Bu saldırı sadece YGS sınavına giren öğrencilere değil tüm Türkiye"ye yapılmış bir saldırıdır. Verilen emek ile tüm Türkiye"nin mağdur edildiğine inanıyoruz. Hakkımızın yendiğini düşündüğümüz YGS sınavının iptalini istiyoruz. Aliağalı bağımsız öğrenciler olarak düzenlediğimiz protesto eyleminde bize destek veren Emek ve demokrasi platformu bileşenlerine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.
Öğrenci temsilcisi Ülkü gökçe"nin konuşmasının ardından toplanan grup  sloganlar atarak ÖSYM"yi ve hükümeti protesto etti. Eylem Olaysız Sona erdi.
Emek ve demokrasi platformu Dönem Sözcüsü petrol İş Aliağa şube başkanı İsmail Doğan, “ bu ülkede her şeyin kötü gittiği gibi sınavlarda kötü gidiyor şifreli sınavlar ya da birilerinin sınavlarda başarılı olmasını sağlama gibi faaliyetleri de doğru bulmuyoruz.  Çocuklarımız sınav için bir yıl boyunda dershaneden kursa okula yoğun tempoda gençliklerini yaşayamadan hazırlandıkları sınavlarda yapıldığı konuşulan iddiaları çok çirkin uygulamalar olarak görüyoruz.  Bizde yapılan protesto eyleminde tabi ki çocuklarımız yanındayız. Çocuklarımız geleceğini karartmaya çalıyorlar tıpkı Türkiye"nin geleceğini karartmaya çalıştıkları gibi, haklı davalarında yanlarındayız” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14