• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Aliağa'da Trafik Hatıra Ormanı

Aliağa'da Trafik Hatıra Ormanı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir’in Aliağa ilçesinde, geçmiş yıllarda trafik kazalarında yaşamını yitirenler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

ALİAĞA"DA TRAFİKTE YAŞAMINI YİTİRENLERE HATIRA ORMANI

ALİAĞA BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR ARAYA GELEN KURUMLAR, TRAFİK KAZALARINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİN ANISINA HATIRA ORMANI OLUŞTURDU.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ /  İzmir"in Aliağa ilçesinde, geçmiş yıllarda trafik kazalarında yaşamını yitirenler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Aliağa Belediyesi öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa Ticaret Odası ve Ege Çevre Derneği"nin katkılarıyla oluşturulan ormanın açılışı Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Aliağa Belediye Başkan yardımcısı Uğur Eren, Ege Çevre Derneği Başkanı Yüksel Ayyıldız, öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapıldı. Törende, kazalarda sevdiklerini yitirenler duygu dolu anlar yaşadı.

ALİAĞA"DAKİ KURUMLAR BULUŞTU
Aliağa"da geçmiş yıllarda trafik kazalarında yaşamını yitiren 78 kişi anısına oluşturulan hatıra ormanı projesi, Aliağa"daki kurumların uyumlu çalışmasını da gösterdi. Aliağa Belediyesi orman alanının yol ve çevre düzenlemesini yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda çevre ve doğa kulübü öğrencilerine fidanları diktirdi, trafik ve çevre eğitimleri verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü"nde görevli Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün projenin koordinatörlüğünü üstlendi. Aliağa Ticaret Odası, fidanlarda yer alan isim plakalarını hazırladı. Ege Çevre Derneği de peyzaj düzenlemelerine katkı sağladı.   

FİDANLARI ÖĞRENCİLER DİKTİ.
Proje kapsamında geçtiğimiz aylarda doğa ve çevre kulübü öğrencileri tarafından fidanlar dikildi. Aliağa Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmalarda her fidana trafikte yaşamını yitiren bir kişinin isminin bulunduğu plakalar yerleştirildi. Aliağa Trafik Hatıra orman alanı oluşturulduktan sonra öğrenciler ve kurumların yetkilileri tarafından açıldı.
Açılışta konuşan Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, “Ülkemizde Trafik kazaları hep sevdiklerimizi bizden alıyor. Trafik kazalarını azaltmak için özellikle okullardaki eğitimler çok önemli. Çocuklarımız ve gençlerimizin trafik konusunda bilinçlenerek yetişmesi halinde trafikte kazalar sevdiklerimizi bizden alamayacak” dedi.

BAŞKAN TURGUT OĞUZ; “BU FİDANLAR AĞAÇ OLUP ORMANA DÖNÜŞTÜKÇE SEVDİKLERİMİZİ HEP HATIRLAYACAĞIZ”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Her an herkesin mağduru olabileceği trafik kazalarına karşı toplum olarak duyarlı olmalıyız. Trafik kazalarının can almasını istemiyoruz. Aliağa Belediyesi olarak trafik konusunda toplumu bilinçlendirme ve kaybettiklerimizin ismini yaşatmak için bu Hatıra ormanının oluşturulmasını sağladık. Bu projeye katkı sağlayan tüm kurumlarımıza ve yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu fidanlar ağaç olup ormana dönüştükçe sevdiklerimizi hep hatırlayacağız” dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14