• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Aliağada TRİLYONLU Gayrimenkul Dönemi Başlıyor

Aliağada TRİLYONLU Gayrimenkul Dönemi Başlıyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İsmini açıklamak istemeyen emlakçılık sektöründe duayen olan Aliağalı bir emlakçı,” Aliağa ve çevresindeki tarla ve arsa sahiplerini uyarıyorum. Çandarlı bağlantısının yapılacağı güzergâh nasıl olmuş ise Ak Partiye yakın olan gayri

ALİAĞA’DA TRİLYONLU GAYRİMENKUL DÖNEMİ BAŞLIYOR

ALİAĞA’NIN ARAZİLERİ ALTIN DEĞERİNDE

İstanbul-İzmir arasındaki ulaşımı 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu çalışmaları hızla devam ederken, Otoyolun geçeceği güzergâhlar üzerinde bulunan araziler kıymete bindi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projelerinden biri olarak kabul edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, bölgenin emlak piyasasını hareketlendirdi.433 kilometre uzunluğa sahip olacak olan yolun güzergâhı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu.

İZMİR, ALİAĞA DAKİ TARLA VE ARSALARA TALEP KATLANIYOR

Son yıllarda büyük yatının alan İzmir’in özellikle konut sektörünün yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan İzmir Emlakçılar Odası, "Otoyol projesi ile İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir gibi dön büyük kent birbirine daha da yakınlaşacak. İstanbul’dan yola çıkan biri 3,5 saat sonra İzmir’de olabilecek. Körfezi geçmek 6 dakikaya inecek. Böylece hem zamandan hem yakıttan tasarruf edilebilecek” diyor.

 İklimi, konumu ve güzellikleriyle İzmir’in yerleşim bakımından otoyol projesi ile daha çok talep göreceğini belitten Emlakçılar, bu nedenle bölgedeki arazilerin şimdiden değerlenmeye başladığını ve gelecekte de değerlenmeye devam edeceğini vurguluyor.

İzmir Çevre Yolu üzerindeki Anadolu Lisesi Kavşağı’ndan başlayan Gebze - Osmangazi - İzmir Otoyolunun, İzmir Limanı'nın yanı sıra Çandarlı'da inşa edilmeye başlayan liman ile Marmara Bölgesindeki limanlarla bağlantısı sağlanacak. İzmir ve çevresindeki Çeşme, Foça, Dikili, Bergama gibi turizm merkezlerinin potansiyelini 12 aya çıkarması beklenen otoyol projesinin, tarih ve kültür turizmine yönelik ziyaretçi sayısını da artıracağı öngörülüyor,

DİKKAT BU AYRINTI TRİLYON DEĞERİNDE

Yalova, Bursa, Balıkesir ve Manisa gibi şehirler üzerinden İzmir’e ulaşacak olan otoyolun geçtiği araziler, yer yer yüzde 400’e varan oranlarda değer kazandığı gözlemleniyor. 2019’da açılması planlanan yolun Manisa ve İzmir Aliağa Çandarlı arasında olan arazilere de değer katması bekleniyor. Özellikle de Çandarlı limanı ile değeri artan Aliağa’nın otoyolu Çandarlı limanı bağlantısının yapılacağı güzergâhtaki araziler milyon değerinde olarak telaffuz edilmeye başlandı.

İzmir, Çamdibi, Altındağ, Sütçüler, Kemalpaşa, Aliağa,  Şakran Köyü, Samurlu Köyü, Güzelhisar Köyü ve otoyolun Çandarlı limanı bağlantısının güzergâhının içinde kalan köy ve yerleşim alanlarına yakın tarla ve arsaların milyon tl olarak değerleneceği beklentisi Aliağalı Emlakçıları ve arsa spekülatörlerini harekete geçirdi.

ALİAĞA DA TRİLYONLUK TARLA VE ARSA DÖNEMİ BAŞLIYOR

İsmini açıklamak istemeyen emlakçılık sektöründe duayen olan Aliağalı bir emlakçı,” Aliağa ve çevresindeki tarla ve arsa sahiplerini uyarıyorum. Çandarlı bağlantısının yapılacağı güzergâh nasıl olmuş ise Ak Partiye yakın olan gayrimenkul yatırımcılarının eline geçmiş”

OTOYOL GÜZERGÂHI ÜZERİNDEKİ TARLA SAHİPLERİ AMAN DİKKAT

“Son aylarda İzmir İstanbul ve Ankaralı yatırımcılar üzerinden belli güzergâhlardaki tarla ve arazi talepleri had safhaya ulaştı. Genelde talepler aynı güzergâhlar olduğundan dolayı buraya gelecek olan muhtemel otoyol bağlantısını güzergâhını önceden haber alan yatırımcılar belli bölgelerde arsa tarla kapatmaya başladılar.

Bu gelişmelerden Haberi olmayan vatandaşların elindeki tarlaları yaptıkları satın alma sözleşmeleri ile  ucuza kapatmaya başladılar. Bu güzergâhtaki arsa ve tarların değeri yakın bir zaman da üç beş katı hatta on katı oranında artacak. Vatandaşlar uyanık olsun ata yadigârı arsa ve tarlarını ucuza kaptırmasınlar” diye uyardı

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14