• BIST 9708.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Aliağa'dan Gezi Parkına Destek

Aliağa'dan Gezi Parkına Destek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İstanbul Taksim Gezi Parkın’da yapılması planlanan Topçu kışlası ve avm’ler için başlayan tepkiler ülke geneline yayıldı. Tüm yurtta taksime verilen desteğe Aliağa’lılar da kayıtsız kalmadı.

ALİAĞA’DAN TAKSİM GEZİ PARKINA DESTEK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İstanbul Taksim Gezi Parkın’da yapılması planlanan Topçu kışlası ve avm’ler için başlayan tepkiler ülke geneline yayıldı. Tüm yurtta taksime verilen desteğe Aliağa’lılar da kayıtsız kalmadı.

Sosyal medya üzerinde tepki için örgütlenen Aliağa’lılar Demokrasi Platformu öncülüğünde Demokrasi Meydanı’nda Taksim’de ve ülke genelinde yaşananları protesto etti. Protesto eylemine siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, çok sayıda vatandaş katıldı. Platform adına basın açıklaması Aliağa Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Ahmet Tüfek yaptı.

aliaga-petrolis-sube-baskani-ismail-dogan.jpg

SERMAYE YIKIYOR TALAN EDİYOR

Sermaye temsilcilerinin İstanbul’u yerle bir edip talan ettiğine dikkat çeken Ahmet Tüfek “Dozerler kentlerimizi yerle bir edip yeni rant alanları açmak için doğamızı yok ediyor, toplum bir kez daha nefessiz bırakılmak isteniyor. İstanbul halkı dört günü aşkın süredir direniyor. Mahallelerine, meydanlarına, yaşam alanlarına sahip çıkmak için, katledilen ormanlara yok edilmek istenen parklara artık geçit vermemek için direniyor. AKP iktidarı doğayı yıkıma uğratan ve toplumu nefessiz bırakan kapitalizmin yıkıcı süreçleriyle sermayeye yeni alanlar açarken, kentin gerçek sahiplerine ise acımasızca saldırıyor” dedi.

İSTANBUL EMEĞİN BAŞKENTİDİR

“İstanbul emeğin başkentidir ve öyle kalacaktır” diyen Aliağa Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Tüfek “AKP hükümetinin gözü dönmüşçesine saldırmasını kınıyor, yaşam alanlarımız için günlerdir, aylardır, canla başla mücadele eden insanlarımızın mücadelelerini yürekten selamlıyoruz. Yanlarındayız, yanlarında olacağız” şeklinde sözlerine söz verdi.

Basın açıklamasının ardından söz alan Aliağa Petrol İş Şube Başkanı İsmail Doğan Manisa’da organize sanayi bölgesi’nde bulunan Standart Profil ile yürütülen toplu sözleşmeleri ve gelinen süreçte yaşananları anlattı. İşçilerin yaşadıklarının kabul edilemez olduğunun altını çizen Doğan Standart Profil’de onsekizinci yüzyılı yaşayan çalışma şartlarının olduğunu söyledi.

ALINTERİNİN İKTİDARINA BAĞLI

Kazanmak ve kaybetmenin alın terinin iktidarına bağlı olduğuna değinen İsmail Doğan “İşçilerin sırtından geçinmeye çalışanlar bilecekler ki yanımızda olmayanlar, ekmeğini bizimle paylaşmayanlar, bizimle birlikte fotoğraf çektirmekten başka bir halta yaramayanlar bir işe yaramaz” dedi.

TERK EDERSEK NAMERDİZ

“Alın teri ile namusu ile geçinenlere sesleniyorum” diyen Aliağa Petrol İş Şube Başkanı İsmail Doğan “Sizin bir dilim ekmeğinizin bir parçasına talibiz. Biz Standart Profil’e halay çekerek gireceğiz, oraya sendika gelecek, işten atılanlar işe alınacak, ister ondokuz gün, ister ondokuz yıl eğer bize inananları terk edersek namerdiz” dedi.

TAYYİP ERDOĞAN BİZİ BİR ARAYA GETİRDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’nın insanları bir araya getirdiği belirten Doğan “Her şerde vardır bir hayır bu alanda AKP, CHP,MHP,BDP’liler var Tayyip bizi bir araya getirdi. Bu alanda bir araya gelenler namuslu yaşamaya çalışanlardır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protestoya katılanlar müzik gruplarının şarkılarına eşlik ettiler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14