• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Aliağalı Çocuklar Motosikletle Tanıştı

Aliağalı Çocuklar Motosikletle Tanıştı
İzmir’in Aliağa ilçesinde çocuklara ve gençlere motosikleti tanıtmak, sevdirmek ve güvenli bir şekilde kullanmayı öğretmek amacı ile ‘Motosikletle Tanışma ve Sürüş Eğitimi Etkinliği’ düzenleniyor.

ALİAĞALI ÇOCUKLAR MOTOSİKLETLE TANIŞTI

İzmir’in Aliağa ilçesinde çocuklara ve gençlere motosikleti tanıtmak, sevdirmek ve güvenli bir şekilde kullanmayı öğretmek amacı ile ‘Motosikletle Tanışma ve Sürüş Eğitimi Etkinliği’ düzenleniyor. Aliağa Belediyesi, Ege Motosiklet Kulübü ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik hafta sonu boyunca motosikletle tanışmayı isteyen tüm çocuklara açık olacak.


Aliağa'da Gençler Motosiklet İle Tanıştı paylaşan: egeplay

Aliağa TOKİ Futbol Sahasında yapılan etkinliğin ilk gününde çocuklar ve aileler katılımın ücretsiz olduğu organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Motosiklete binmek isteyen çocukların kayıtları alınarak kendilerine Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Aliağa Belediyesi tarafından T-Shirt dağıtıldı. Büyük bir heyecanla motosikletle tanışmayı bekleyen çocuklara öncelikle TMF’nin uzman eğitmenleri tarafından güvenli motosiklet kullanım teknikleri anlatıldı. Motosiklete binmeden önce motosiklet kıyafeti ve koruma ekipmanları hakkında çocuklara bilgiler verildi. Motosiklet ile ilgili genel bilgiler alan çocuklar, 50 cc motosikletlerle saha içerisinde sürüş pratikleri yaptı.

Etkinlikte ailelerin yanı sıra Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’ta çocukları yalnız bırakmadı. Özkurt, etkinliğe katılan tüm çocuklara madalya verdi.

AKIN: ÇOCUKLARIMIZI PİSTLERE KAZANDIRIYORUZ
Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak çocuklara her şeyden önce güvenli motosiklet kullanımını öğretmek istediklerini belirten motosiklet eğitmeni Tayfun Akın, “Etkinliğimize katılan çocuklara kaskın ve kıyafetlerin önemini anlatıyoruz. Motosiklete bilinçsiz bir şekilde binen çocuklar ve büyükler güvenlikleri için gerekli kıyafetleri giymedikleri takdirde geçirdikleri kazalarda büyük sakatlıklar yaşayabiliyorlar. Biz burada çocuklara bunun bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Onları motora dokunduruyoruz. Motosikleti tanıtıyoruz. İyi olan, yetenekli gördüğümüz arkadaşlarımızı ayırıyoruz. Onlara tekrardan Avrupa’da uygulanan ciddi bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Sokakta motor kullanmak yerine çocuklarımızı pistlere kazandırıyoruz. Etkinliğimiz 19 Haziran Pazar günü saat 18.00’e kadar devam edecek. Tüm Aliağalı çocukları etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14