• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Aliağalı Gençlere Mesleki Eğitim Ve Belge Fırsatı

Aliağalı Gençlere Mesleki Eğitim Ve Belge Fırsatı
ALTO, Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi iş arayan vatandaşlara mesleki eğitim verilerek mesleki yeterlilik belgesi almaları amacıyla protokol imzaladı

Mesleki eğitim almak isteyen vatandaşların eğitilmesi ve belgelendirilmesi ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan projenin tanıtım toplantısı basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıya Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Ücretsiz makine bakım eğitimi ve mesleki yeterlilik belgesi fırsatı
Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Makine Bakım alanında mesleki eğitim kursu ve ardından mesleki yeterlilik belgesi (MYB) sınavını içeren protokolün, makine bakım alanını meslek edinmek isteyen veya makine bakım alanında eğitim almış ancak belgesi olmayan kişilerin herhangi bir ücret ödemeden bu belgeyi alması için; eğitim almaları, sınava girmeleri ve belge almaları avantajlarını kapsayacağını açıkladı.
Eğitim süresi 5 gün boyunca toplam 40 saat olacak
Projeyle, sanayi sektöründe ihtiyaç olan nitelikli ve mesleki yeterlilik belgeli personelin yetiştirilmesine destek olmak ve meslek sahibi olmayan kişilere ücret ödemeden meslek kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Ertürk, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu olan kişiler başvurabilecek ve eğitim süresi günde 8 saat olmak üzere 5 gün boyunca toplam 40 saat olacak. Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar daha sonra makine bakım alanında mesleki yeterlilik sınavına girerek sınavda başarılı olmaları halinde yine ücret ödemeden belgeyi almaya hak kazanacaklar. Mesleki eğitim ve belgelendirme sürecini kapsayan projeye katılmak isteyen vatandaşlarımız, başvuru ve detaylar için Odamızla iletişime geçebilirler” dedi.
‘Mesleki eğitime ve nitelikli personel yetiştirilmesine önem veriyoruz’
‘Meslek, kültürümüzde altın bileziktir’ diyen Başkan Ertürk, Mesleği olmayan kişilerin vasıfsız olarak istihdamının hem zor olduğunu hem de çalışma kalitesini düşürebildiğini belirterek; “Meslek öğrenmek, hele de yeni yetişen gençlerimizin bir meslek sahibi olması ve tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerden bir kısmı için mesleki yeterlilik belgesi alma konusuna büyük önem veriyoruz. Çünkü kentimizin ve ülkemizin kalkınması katma değerli, yüksek teknolojili ürün üretmeden geçiyor. Katma değerli ürün üretmenin pek çok parametresi var ve bu parametrelerden biri de nitelikli, işini iyi bilen çalışanların olması. İşletmelerimizin ve firmalarımızın en önemli ihtiyaçları arasında bulunan nitelikli personelin yetiştirilmesi ve iş yaşamına kazandırılması noktasında aralıksız olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda 2016 yılından bu yana düzenlediğimiz mesleki yeterlilik belgesi sınavlarında 2078 işçimiz başarılı oldu ve kendilerini belgelendirdik. Yine bu projemiz ile başarılı kursiyerlerimize mesleki yeterliliklerini ücretsiz olarak belgeleme imkanı sunuyoruz. Yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından verilen belgeler de kursiyerlerimize iş bulma konusunda avantaj sağlayacaktır” diye konuştu.
‘Projenin kartopu etkisi oluşturmasını umuyoruz’
Geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmemiz için vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve mesleki eğitim veren kurumlarımızın entegre halde çalışmasının önemine dikkat çeken ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “Bugün halis duygularla başlayacağımız projemizin gelecek güzel sonuçlarla kartopu etkisi oluşturarak daha da ileriye gitmesini umuyor; protokolümüzün herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Protokole olan katkılarından dolayı Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Reha Ünlüeroğlugil ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
‘Bu güzel fırsatın gençler tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor’
ALTO Başkanı Ömer Ertürk’ün konuşmasının ardından söz alan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelik ve donanımda insan kaynağı yetiştirilmesinin hem vatandaşlara hem de sanayicilere fayda getireceğini dile getirerek, “Odamız ve Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin birlikteliğinde, mesleki eğitim almak isteyen vatandaşlarımızın makine bakım alanında eğitilmesi ve belgelendirilmesi ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan proje çok değerli. Eğitim ve belgelendirme ücreti olmadan gerçekleşecek bu güzel fırsatın gençler tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.
‘Mesleki eğitim ülkenin ve gençlerin geleceğine bir yatırımdır’
Konuşmasında üretimin, dolayısıyla ülke ekonomisinin gelişimi için mesleki eğitimin önem taşıdığını belirten Saka, Mesleki eğitim ülkenin ve gençlerin geleceğine bir yatırımdır. Günümüzde mesleksiz, vasıfsız bir kişinin iş bulma olanağı giderek azalıyor. Özellikle Aliağa ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları mesleki ve teknik eğitim alanında iyi eğitim almış nitelikli personellere istihdam imkânı sağlıyor. Gençlerimizin daha donanımlı hale gelerek sanayiye dahil olmaları öncelikle kendilerine sonra da işletmelere ve firmalara önemli avantajlar sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın bu avantajı realize etmek için yapmaları gereken şey; özenle ve inançla kendileri için sunulan bu imkana katılarak başarılı olmalarıdır. Devamında başarılı bir eğitim sürecinin ardından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından alacakları belgeler iş bulma konusunda avantaj sağlıyor. Protokolün tüm paydaşlar için hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Basın toplantısı, basın mensuplarının protokol ve gündemdeki gelişmelerle ilgili sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

dsc_0003.jpg

 

Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14