• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Aliağalılar Aziz Kocaoğlu’na Kızgın

Aliağalılar Aziz Kocaoğlu’na Kızgın
Son yıllarda ulaşımın bel kemiği olan ve günde ortalama 250 bin yolcunun kullandığı İzmir Banliyö Sistemi

AZİZ KOCAOĞLU’NDAN KUZEY BAKIRÇAY’A İZBAN AYIBI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 İLÇEYE İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ

AZİZ KOCAOĞLU 5 İLÇEYİ İKİ TRENE MUHTAÇ ETTİ

Son yıllarda ulaşımın bel kemiği olan ve günde ortalama 250 bin yolcunun kullandığı İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN), yapılan son sefer saati düzenlemesiyle Aliağa, Foça, Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde yaşayan vatandaşların tepkisini çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığıyla kurulan, işletmeye alındığı 2010 yılından bu yana İzmir’in yolcu yükünü çeken İZBAN, Menemen – Cumaovası hattı üzerinde başlayan seferlerini, zamanla kuzeyde Aliağa, güneyde ise Selçuk’a kadar uzatarak 136 kilometrelik bir mesafeye ulaştı.

KUZEY BAKIRÇAY NE UMDU NE BULDU!

İZBAN’ın Aliağa’ya kadar gelmesiyle rahat bir nefes alan Aliağa, Foça, Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, İzmir’in birçok yerine tren ile gitmenin rahatlığına ulaştı. Ulaşımda yaşanan aksaklıklar, sefer sıklığının ve kullanılan tren seti sayısının az olması ile çileye dönen yolculuklar zaman zaman vatandaşların tepkisine yol açsa da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Sefer sıklığı artacak” açıklaması vatandaşların umudu olmuştu.

TEPKİ ALINCA ÇARK ETTİ

Aktarmalı sistem ile Aliağa’dan Menemen’e 24 dakikada bir trenin hareketiyle başlayan seferler, yıllar içinde 15 dakika sefer aralığıyla direkt olarak Cumaovası’na kadar uzandı. Güneyde açılan yeni istasyonların hizmete girmesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları skandal bir karar imza atarak Aliağa – Menemen arasına yeniden aktarmalı sistemi getirdi. Aliağa’dan İZBAN’a binen yolcuların Menemen’de trenden inerek başka bir trene binecek olması vatandaşların tepkisine yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gelen tepkiler üzerine çark ederek eskiden olduğu gibi Cumaovası’na olan direkt seferleri yeniden koydu.

KOCAOĞLU’NUN HAMLESİ BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

Toplam 300 bin nüfusa sahip Aliağa, Foça, Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde yaşayan birçok çalışan, yaşlı, hasta ve öğrencinin her gün kullandığı İZBAN’ın sefer saatlerinde yapılan düzenleme bardağı taşıran son damla oldu. Özellikle işe geliş ve işten çıkış saatlerinde yoğunluğun yaşandığı Aliağa, Biçerova ve Hatundere istasyonlarının yer aldığı Aliağa  - Menemen hattında tren sefer sıklığını 23 dakikada bire çıkartan İzmir Büyükşehir Belediyesi, adeta vatandaşları bir saat içinde kalkan 2 trene muhtaç etti. Menemen  - Cumaovası hattında saate 6 tren karşılıklı sefer yaparken, gün içinde 91 bin olan nüfusu çalışmaya gelenlerle birlikte yaklaşık 130 bine çıkan Aliağa’ya saatte 2 trenin gelmesi tepkiyle karşılandı.

İŞÇİNİN VEBALİ KOCAOĞLU’NUN BOYNUNDA

İşe her gün balık istifi bir şekilde ayakta gidip gelmek zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlar, sefer sıklığının düşmesini beklerken tam tersine yapılan bu hamleye adeta isyan etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ne yapmak istediğine anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, “Kendisi özel makam aracında işine gidip gelirken, biz ayakta, balık istifi saatlerce yol gidiyoruz. Akşama kadar ağır sanayide çalışıp aynı şekilde evimize dönüyoruz. Alın teriyle çalışan işçilerin vebali Aziz Kocaoğlu’nun boynunda. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

ÜVEY EVLAT ALİAĞA’YA ÇİFTE CEZA

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 90 dakika içinde iki ve üzerindeki tüm binişlerin ücretsiz olması uygulamasından faydalanamadıklarını hatırlatan Aliağalılar, “Bergama, Dikili ve Foça gibi ilçelere İZBAN’dan indikten sonra 90 dakika dahilinde ESHOT otobüsleri ile ulaşım imkanı sağlanırken, Aliağa’da 2 lira vererek dolmuşa binmek zorunda kalıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi son yıllardaki uygulamalarıyla 2004 yılında Byükşehir sınırlarına dahil olan Aliağa’ya üvey evlat muamelesi yaparken, hem İZBAN’ın sefer sıklığını düşürmesi hem de 14 yıldır ESHOT otobüslerini vermemesi bir cezalandırma gibi geliyor” diye ifade ettiler.

ŞUBAT’TA İZBAN’A DUBLE ZAM

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayında aldığı karar ile İZBAN’da yeni ödeme modeline geçiliyor. Vatandaşın gittiği kadar ödeyeceği sistemde ilk binişte tam biletin parası hesaptan düşülecek. 25 kilometreden sonraki her kilometre için tam biletten 7 kuruş, 60-65 yaş vatandaşlar ve öğrenciler için 4 kuruş, öğretmenler için 5 kuruş ilave ücret alınacak. Böylece Havaalanından Aliağa’ya gelmek isteyen bir vatandaş 2 lira 60 kuruş öderken 15 Şubat’tan sonra bu rakam 6 lira 48 kuruşa çıkacak. Merkeze ulaşmak isteyen Aliağalılar ise ödeyecekleri 2 liralık ek ücret ile 8 lira 48 kuruşa seyahatlerini tamamlamış olacaklar./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14