• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Aliağa'ya Termik Santral Geliyor

Aliağa'ya Termik Santral Geliyor
ALİAĞA VİDEO HABER / Aliağa da ENKA tarafından kurulmak istenen Termik Santral için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu olumlu olarak onaylandı. ENKA İnşaat, ENKA Enerji Üretim A.Ş’nin Isıl Gücü 1721 MWt (800 MWe) Aliağa Enerji Santrali il

EYVAH..! ALİAĞA" YA TERMİK SANTRAL KURULUYOR

 

TURGUT OĞUZ"UN KARŞI ÇIKTIĞI TERMİK SANTRAL"İN ÇED RAPORU OLUMLU KABUL EDİLDİ.

 

ENKA ALİAĞA ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİN, ÇED RAPORU GEÇTİ

 

ALİAĞA VİDEO HABER / Aliağa da ENKA tarafından kurulmak istenen Termik Santral için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu olumlu olarak onaylandı. ENKA İnşaat, ENKA Enerji Üretim A.Ş"nin Isıl Gücü 1721 MWt (800 MWe) Aliağa Enerji Santrali ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada Çevre ve Orman Bakanlığı"nın projenin ÇED raporuna onay verdiğini duyurdu.

 

Enka İnşaat tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan 6 Mayıs 2010 tarihli Aliağa Enerji Santralı projesi ve Çevresel Etki Değerlemesi hakkındaki açıklaması:

 

T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü'nün 05.05.2010 tarihli ve 1892 sayılı kararı ile 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereğince bağlı ortaklığımız Enka Enerji Üretim A.Ş.'nin "Isıl Gücü 1721 MWt (800 MWe) Aliağa Enerji Santralı" projesi hakkında "Çevresel Etki Değerlemesi Olumlu Kararı" verilmiştir. 

 

Öte yandan geçtiğimiz Aralık ayında Aliağa da yapılan toplantıda Bakırçay Çevre Platformu Aliağa da ENKA ve İDÇ"nin yapmayı planladıkları Termik santraller ile ilgili olarak bilgilendirilme yapılmış ve kamuoyunun santrallere karşı olması istenmişti. Toplantıya Foça Çevre Platformu Üyeleri(FOÇEP), Ege Çevre Derneği üyeleri ile Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Münir Nurettin Bayrav, Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve muhtarlar katılmıştı. Toplantıda kurulması düşünülen santraller ile ilgili tüm katılımcılar gerektiğinde eylemler yapılmasını dile getirmişler ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmışlardı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz toplantıda yaptığı konuşma da Aliağa"nın sanayi açısından çok kirlendiğini söylemiş ve şimdiden eylemlere başlamak gerektiğini dile getirerek “ Aliağa"nın kirliliği had safhada ama hala Foça yoluna talipler çok. Aliağa"nın kirliliğe tahammülü yok. Termik santral yapmak istiyorlar bir de yanına çimento fabrikası kurmak istiyorlar. Termik santral taliplisi de bir iki değil tam beş tane. Biz elimizden geleni yapıyoruz. SİT Kuruluna iki kez gitti. Termik santrallerin kullandığı suyun deşarjı için 3. Derece sit alanından 5 metre çapında su borusunun geçmesi gerektiğinden bahsediliyor. Ben buna kayıtsız şartsız ret dedim. Gerekçe olarak ta ben bu fabrikaları istemiyorum dedim.” Diye konuşmuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14