• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Almanya'dan 4+4+4 Ziyareti

Almanya'dan 4+4+4 Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Almanya’nın Berlin Şehri Kreuzberg Semtinden 15 kişiden oluşan eğitmen grubu Mehmet Saka İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Türkiye’de bu yıl uygulamaya giren yeni eğitim sistemi 4+4+4 uygulamaları ve sistem hakkında mera

ALMANYA’DAN 4+4+4 ZİYARETİ

YENİ EĞİTİM SİSTEMİNİ ÖĞRENMEYE GELDİLER

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Almanya’nın Berlin Şehri Kreuzberg Semtinden 15 kişiden oluşan eğitmen grubu Mehmet Saka İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Türkiye’de bu yıl uygulamaya giren yeni eğitim sistemi 4+4+4 uygulamaları ve sistem hakkında merak ettikleri konular hakkında bilgi aldılar.

Kreuzberg Semtinde Kurt Schumacher Grund Schule Okulundan 15 eğitmen grubunu Mehmet Saka İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan karşıladı. Okulu ve sınıfları gezen Almanyalı Eğitmenler Okul Müdürü Turgay Ceylan tarafından bilgilendirildiler. Öğrencilerin sıcak yaklaşımından oldukça etkilenen Alman eğitmenler gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirttiler. Okul incelemesinden sonra heyet öğretmenler odasında özellikle yeni eğitim sistemi hakkında merak edilen konular sorular sordular.

SİSTEM NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ

Kurt Schumacher Grund Schule Okulu eğitmenlerinden Aynur Kocadağ Türkiye’de değiştirilen eğitim sistemini tanımak ve Almanya’da yaşayan Türk öğrencilere daha faydalı olabilmek için bu ziyareti yaptıklarını belirtti. 4+4+4 eğitim sisteminin Almanya’da merak konusu olduğunu söyleyen Kocadağ “Almanya’da yaşayan Türk nüfusundan dolayı Türkiye’de eğitim sisteminde yapılan değişiklik endişe ile beraber bir çok soruyu gündeme getirdi. Özellikle sistem neden değiştirildi, Almanya’da 10 yıl olan zorunlu eğitim süresi Türkiye’de neden 12 yıl, öğrenciler baş örtüsü kullanacak mı gibi bir çok soru soruluyor” dedi.

BAŞ ÖRTÜSÜNDE ARTIŞ VAR

Almanya’da yaşayan Türklerin yaşayış tarzında bazı değişikliklerin endişe ile karşılandığını ifade eden Kocadağ “Özellikle birinci sınıfa giden Türk kızlarının baş örtüsü takma oranında artış var. Buda Alman toplumunda bir çok soru işareti bırakıyor” dedi.

BENZER BİR SİSTEM ALMANYA’DA KALDIRILDI

Bu yıl uygulanan 4+4+4 eğitim sisteminin bir benzerinin Almanya’da uygulandığını söyleyen Kurt Schumacher Grund Schule Okulu eğitmenlerinden Aynur Kocadağ “Bu sisteme benzeyen Almanya’daki sistem uygulandıktan kısa bir süre sonra kaldırıldı, yok edildi. Özellikle öğrencilerin kendi geleceklerini belirleme konusunda öğrenciden çok ailenin karar vermesinden dolayı Almanya’da uygulanan sistem kaldırıldı. Eğitimde bireylerin kendileri hakkında karar vermesi gelecekleri açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

MESLEKDAŞLARIMIZIN ZİYARETİNDEN MEMNUNUZ

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan  okul olarak bu tür ziyaretlerden memnun olduklarını belirtti. Alman eğitmenlerin yeni eğitim sistemi hakkında bir çok soruları olduğunu söyleyen Ceylan “Alman meslektaşlarımızı okulumuzu gezdirdik, sınıflarımızı ve sistemin işleyişi hakkında bilgiler verdik. Özellikle 4+4+4 eğitim sistemi işleyişi ile ilgili bir çok sorularına elimizden geldiğince cevap verdik. Türkiye laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olduğunu kendilerine aktardık” dedi.   

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14