• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Alper Akdeniz’e En İyi Yönetmen Ödülü

Alper Akdeniz’e En İyi Yönetmen Ödülü
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Whatashort India International Film Festival’inde yapılan kısa film yarışmasında Roya adlı kısa filmiyle en iyi yönetmen ödülü alan Alper Akdeniz büyük bi
ALPER AKDENİZ’E EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Whatashort India International Film Festival’inde yapılan kısa film yarışmasında Roya adlı kısa filmiyle en iyi yönetmen ödülü alan Alper Akdeniz büyük bir başarıya imza attı. 52 ülkenin yarıştığı kısa film festivalinde en iyi yönetmen ödülünü Türkiye’ye getiren Akdeniz’in Roya’sı uluslararası başarısına bir yenisini ekledi. Bugüne kadar 35 festivalde gösterilen Roya altıncı büyük ödülünü de almış oldu.
 
Roya’da Aref rolüyle izlediğimiz Cansel Elçin, Roya’yı canlandıran Sema Öztürk, savcıyla Gündüz Öğüt, Müşerref Göksever, Bora Atlaş, Ufuk Öztabak, Uğur Küçük oyunculuklarıyla oldukça dikkat çekti. Filmin müziklerini Engin Bayrak, yürütücü yapımcılığını Ahmet Akdeniz ve Muzaffer Akkılıç, kurgusunu Ömer Günüvar yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini Yıldıray Yıldırım yaptı. 
 
Filmin başrol oyuncularından Roya karakterinde izlediğimiz Sema Öztürk “Roya büyük insanlık dramına bundan iki yıl öncesinde imzasını atmış bir film. Her zaman iyi ki Roya’da oynamışım diyorum. Cansel Elçin’le çok güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bunun en büyük kanıtı da Roya birçok festivalde ödülle döndü. Bütün ekip arkadaşlarımın emeklerine sağlık.” diyerek büyük sevince ortak oldu.
 
En iyi yönetmen ödülünü Türkiye’ye getiren Alper Akdeniz ise “Başarı sadece benim değil, Roya’nın arkasında kocaman yürekleri olan birçok sanatçı üstatla çalıştım. Asıl ödül onların. Roya’lar her yerde, mülteci sorunu diye bir şey yok; Koca Bir Savaş Var ve o savaştan kaçan, o mermilerden kaçan, sevdiklerine toprağa koyan insanlar var. Biz onları anladığımızda her şey daha güzel olacak. Silah seslerinin sustuğu bir dünyanın özlemiyle bütün ekip arkadaşlarımın emeklerinden öpüyorum.” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14