• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Alto'dan Meslek Tanıtımı

Alto'dan Meslek Tanıtımı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Lise öğrencilerine yönelik olarak sürdürülen “Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” projesi kapsamında “Hukuk ve Avukat

HUKUK, MUHAKEME YETENEĞİ İSTER
 Aliağa"da öğrencilere “Hukuk” Mesleği tanıtıldı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Lise öğrencilerine yönelik olarak sürdürülen “Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” projesi kapsamında “Hukuk ve Avukatlık” mesleği öğrencilere tanıtıldı.
AVUKAT OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMI
Aliağa Ticaret Odası"nda yapılan “Hukuk” meslek tanıtım toplantısında, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Aliağa Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Avukat Meriç kaptan, Avukatlık mesleği ile bilgi vererek deneyimlerini paylaştı.
Toplantıya, daha önce yapılan anketlerde Hukuk Fakültesi"ne gitmek istediğini belirten; Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi, Aliağa Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi ve Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi"nden 40 öğrenci katıldı.

MESLEĞİNİZİ BİLİNÇLİ SEÇİN
Meslek Tanıtım Toplantısında öğrencilere hitap eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bilinçli meslek seçiminin önemine vurgu yaptı. Saka, “Meslek seçimi; ilgi alanı, beceri ve kişiliğe uygun olarak yapıldığında kişi yaşam boyu mutlu olur. Herkes doktor, avukat, mühendis olacak diye bir şey yok. Bu ülkenin doktor mühendis kadar teknisyene, işçiye, ustaya da ihtiyacı var. Meslek Seçimi ve Kariyer planlaması hayatınızda e önemli kararlarınızdan biridir. Bunun için meslekleri ve kendinizi çok iyi tanımalısınız. Bu projemizle sizlere meslekleri tanıtarak yaşamınıza yön verecek en doğru tercihi yapmanıza yardımcı olmak istiyoruz” dedi. 

HUKUK, MUHAKEME YETENEĞİ İSTER
İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Aliağa Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Avukat Meriç kaptan, Hukuk fakültesine girmek isteyen öğrencilerin akademik, sözel ve matematiksel yeteneğe sahip olması gerektiğini ifade ederek, “Hukuk, Muhakeme yeteneği ister. Yani Olaylar ve ilkeler arasında ilişki kurup bir yargıya varabilmelisiniz. Bir hukukçunun iyi matematik bilmesinde büyük yarar var. Çünkü matematik de muhakemedir.” Dedi.

-OKUL VE KİTAPLARINIZLA İNATLAŞMAYIN-
Öğrencilerin mutlak üniversite eğitimi alması gerektiğini kaydeden Kaptan, “iyi bir gelecek için mutlaka üniversite eğitimini tamamlayıp, en az yüksek lisansınızı yapmalısınız. Siz Gençlerimizin başka şansı yok. Üniversite okurken de okulunuzla ve kitaplarınızla inatlaşmayın. Okulunuzu ve kitaplarınızı anlamaya çalışın” dedi 

Hukuk alanında kariyer yapmak isteyenlerin, bunu severek tercih yapması halinde başarılı olacağını ifade eden Kaptan, “Hukuk, Mesleğini iyi yapanlara toplumda büyük bir itibar ve saygınlık verir. Ben bu mesleği seçtiğimi için çok mutluyum. Çünkü başka hiçbir meslekte bu kadar toplumsal saygınlığı bulamazdım” dedi. 

AVUKATLAR NE KADAR KAZANIR?
Öğrencilerin en çok merak ettiği “avukatların aylık kazancı nedir? Avukat olursak ayda ne kadar kazanabilirim” sorusuydu. Av. Meriç Kaptan, meslekte uzmanlaşmanın ekonomik kazancı da beraberinde getireceğini belirterek, “Kendi adına çalışan avukatların kazançlarını tahmin etmek oldukça zordur. Meslekte uzmanlaşmalarıyla orantılı olarak kazançları değişir. Değişik kurum ve işletmelerde çalışan avukatlar ise çalıştıkları kurumun ücret politikasına göre gelir elde ederler. Ancak Avukatlık, Adalet kurumunun önemli bir mesleğidir ve ekonomik kazançtan önce saygınlık gelmelidir” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14