• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

ALTO’dan METEM’e Ziyaret

ALTO’dan METEM’e Ziyaret
ALTO BASIN BÜLTENİ ÖMER GÜL / Aliağa METEM(Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi), UMEM(Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) BECERİ 10 Projesi kapsamında aldığı 457 Bin TL’lik destekle yenileniyor, modern bir kimliğe bürünüyor.

ALİAĞA'DA UMEM BECERİ 10 PROJESİ BAŞARI İLE YÜRÜYOR

ALTO BASIN BÜLTENİ ÖMER GÜL / Aliağa METEM(Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi), UMEM(Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) BECERİ 10 Projesi kapsamında aldığı 457 Bin TL’lik destekle yenileniyor, modern bir kimliğe bürünüyor.

ALTO’dan METEM’e ziyaret

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) çalışmalarıyla 457 Bin TL destek alan METEM’e ALTO yönetimi bir ziyaret gerçekleştirerek yeni alınan makineleri yerinde gördü ve alınma aşamasında olan makinelerle ilgili de bilgi aldı.

METEM’de eğitimlerine devam edecek öğrenciler için bir şans

METEM okul müdürü Kazım Sayın ALTO’ya, Aliağa Belediyesi’ne, okulun gelişmesine destek olan tüm firmalara ve şahıslara teşekkür ederken METEM’de değişimin başladığını, buranın kısa süre içinde velilerin ve öğrencilerin önemseyeceği, tercih edeceği bir okul haline geleceğini söyledi. UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında ALTO’nun desteği ile almış oldukları 457 Bin TL destek sayesinde şu ana kadar Makine ve tesisat teknolojisi alanında toplamda 220 bin TL’lik normal şartlarda alamayacakları makineleri alabildiklerini belirten Okul Müdürü Sayın şunları söyledi:

“Bir okulun mevcut bütçesi ile yeni makine alması oldukça zor. Biz çoğu zaman firmaların destekleri ile bazı şeyleri başarabildik. Ama bu değişim için yeterli olamıyordu. Şimdi UMEM Beceri 10 ile birlikte aldığımız desteği en stratejik konulara çözüm olacak alanlarda değerlendiriyoruz. Amacımız, okuldan mezun olduğu zaman bir öğrencinin çalışma ortamında karşılaşacağı bir makineyi kullanabilmesini sağlamak, öğrenicilerimizi iş hayatına hazırlamak.”

Aliağa’da mesleki eğitim olumlu yönde gelişiyor

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa’da yaşanan teknik eleman sıkıntısına METEM’in çözüm üretebileceğini, ancak çözüme giden yolda METEM’e kurum ve kuruluşların, özel firmaların destek vermesi gerektiğini söyledi. Oda olarak yaptıkları girişimler paralelinde METEM’e 457 Bin TL’lik hibe kazandırdıklarını ifade eden Başkan Saka şunları söyledi:

“Bugün okulun kendini yenileyebildiğini ve modern teçhizatlar alabildiğini görebilmek mutluluk verici bir durum. Sonuç olarak okuldaki değişim, öğretmenlere, okulun yönetim kadrosuna, velilere ve en önemlisi bu okulda okuyan öğrencilere yansıyacaktır. Aliağa’da mesleki eğitim konusunda değişim son birkaç yıldır olumlu yönde gelişmeye başlamıştı zaten. Biz Oda olarak Aliağa’nın mesleki eğitim konularında ilerleyen yıllarda daha iyi konuma geleceği inancındayız” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14