• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Amatör spor kulüpleri kapanmanın eşiğinde!

Amatör spor kulüpleri kapanmanın eşiğinde!
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Yüksel, gençleri tehdit eden uy
AMATÖR SPOR KULÜPLERİ KAPANMANIN EŞİĞİNDE!
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi   
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Yüksel, gençleri tehdit eden uyuşturucu sorunuyla mücadele için hükümetin Amatör Spor kulüplerine destek vermesi gerektiğini söyledi. 
 
AMATÖR SPOR KULÜPLERİ KADERİNE TERKEDİLDİ
“AKP Hükümeti, 12 yıldır icraatlarını Cumhuriyetin temel değerlerini erozyona uğratarak “dindar ve kindar” bir nesil yetiştirmek üzerine yoğunlaştırıyor.” Diyen CHP İzmir Milletvekili Yüksel, “Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, eğitim sistemini 4+4+4’le bozdu. Okullar İmam Hatiplere çevrildi. Ancak dindar nesil yetiştireceğim derken, bu iktidarda uyuşturucu belası toplumumuzu ve gençlerimizi tehdit ediyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi kaybediyoruz. AKP İktidarında Çocuklarımızın, Gençlerimizin mahalle aralarında oyun oynadığı spor yaptığı alanlar bir bir rant alanlarına dönüştürülerek oralarda AVM’ler, Rezidanslar yükseldi. Amatör Spor kulüpleri kaderine terkedildi” dedi.  
 
AMATÖR KULÜPLER KAPANIYOR
CHP’li Yüksel, gençlerin başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak durmasında Amatör spor kulüplerinin hayati önemde olduğunu belirterek, “Amatör Spor kulüplerimiz büyük maddi sıkıntılarla ayakta durma mücadelesi veriyor. Bir çoğu kapanma aşamasına geldi. Tesis ihtiyacı, ulaşım, lisans giderleri karşılanamıyor. Kulüplerimiz, esnafın, belediyelerimizin destekleriyle yaşamaya çalışıyor. Hükümet herhalde çok yoğun olduğundan, amatör spor kulüplerimize zaman ayıramıyor! AKP iktidarı, gençlere mahallesinde kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı gelişim imkânı sunan bu kulüplerimizi görmezden geliyor.” dedi.
 
AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİN SORUNLARI TBMM’DE
Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Yüksel, Amatör Spor Kulüplerinin içinde bulunduğu ekonomik ve altyapı sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Soru Önergesi veren Yüksel, önergesinde şu sorulara yer verdi:
 
1- Halihazırda ülkemizdeki amatör ve profesyonel spor kulüplerinin sayısı nedir? Kaç tane engelli spor kulübümüz vardır? 
2- Bakanlığınız, spor kulüplerine maddi anlamda ne tür katkılarda bulunmaktadır? 
3- 2003 yılından bugüne ekonomik yetersizlikleri nedeniyle kapanan spor kulüplerinin sayısı nedir? 
4- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların spor salonlarının kiralama yöntemiyle kullanılması gibi, spor kulüpleri salon yetersizliğinden dolayı diğer bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların salonlarını da kullanmaktadırlar. Bu bağlamda diğer Bakanlıklara ait spor salonlarını kullanan spor kulüplerinin sayısına ilişkin elinizde herhangi bir veri var mıdır? Var ise hangi spor kulüpleri, hangi bakanlıkların salonlarını kullanmaktadırlar? 
5- Sporun alt yapısını güçlendirmek üzere spor salonlarının sayısının artırılması ve kulüplere verilen desteğin artırılması düşünülmekte midir? 
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14