• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Apple Mac OS Sierra İle Siri yi Masaüstüne Taşıyor

Apple Mac OS Sierra İle Siri yi Masaüstüne Taşıyor
Siri’yi Mac’te Kullanabilecek, Masaüstünüze Bulunduğunuz Her Yerden Erişebilecek, Aygıtlar Arasında Kopyalayıp Yapıştırabilecek ve Fotoğraflar’da En Değerli Anılarınızı Yeniden Keşfedebileceksiniz

APPLE MAC OS SİERRA İLE SİRİ’Yİ MASAÜSTÜNE TAŞIYOR

Apple dünyanın en gelişmiş masaüstü işletim sisteminin büyük bir güncellemesi olan macOS Sierra’yı ve Mac’i her zamankinden daha akıllı ve yararlı hale getiren yeni özelliklerinin ön tanıtımını yaptı. Siri, kullanıcıların masaüstlerinde her gün yaptıkları şeyleri yapmalarına yardımcı olacak yepyeni özelliklerle şimdi Mac’te. Siri ile kullanıcılar bilgi arayabilecek, istedikleri belgeleri bulabilecek, arama sonuçlarını işaretleyebilecek, sürükleyip bırakabilecek ve hatta sistem tercihlerini ayarlayabilecekler. iCloud ile sorunsuz entegrasyon, Masaüstü ve Belgeler klasörünüzdeki her şeye iPhone ve iPad’inizden erişebilmenizi ve böylece ihtiyaç duyduğunuz dosyaların her zaman elinizin altında olmasını sağlıyor. Universal Clipboard özelliği bir Apple aygıtındaki metin, resim ve fotoğraf gibi içerikleri kopyalayarak başka bir Apple aygıtına yapıştırmanızı sağlıyor. Sierra ile Apple Pay de Mac’e geliyor. Böylece internette güvenli ve gizli bir şekilde alışveriş yapmanız daha da kolaylaşıyor. Fotoğraflar uygulaması da sizin için büyük anlamı olan anılarınızı yeniden keşfetmenize, kitaplığınızı düzenlemenize ve profesyoneller gibi mükemmel fotoğraflar çekmenize yardımcı olacak.
 
“macOS Sierra tanıdığınız ve sevdiğiniz uygulamalardaki iyileştirmeler ve muhteşem yeni özelliklerle Mac’inizi her zamankinden daha akıllı ve yararlı hale getiren büyük bir güncelleme,” diyen Apple Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “macOS Sierra’da, Siri ile aradığınız bilgileri ve dosyaları bulabilir, birden fazla uygulama çalıştırabilir, Masaüstü ve Belgeler’inize bulunduğunuz her yerden erişebilir, Mac’ler ve iOS aygıtları arasında dosya kopyalayabilir ve yapıştırabilir ve Fotoğraflar’daki değerli anılarınızı yeniden keşfedebilirsiniz.”
 
SİRİ ŞİMDİ MAC'DA

Mac’te Siri şimdi sadece bir tık uzağınızda. Siri’nin bildiğiniz özellikleri, masaüstü için özel olarak tasarlanan yepyeni yeteneklerle artık Mac’te. Dock’tan, menü çubuğundan veya klavyeden kolayca erişilebilen Siri bilgi aramak, dosya bulmak ve mesaj göndermek için sesinizi kullanmanızı sağlıyor. Örneğin, Siri’den bir önceki gece üzerinde çalıştığınız dosyayı bulmasını, takviminize belirli bir toplantıyı eklemesini veya bir Facetime görüşmesi başlatmasını isteyebileceksiniz. Mac’te Siri’yi kullanarak Siri arama sonuçlarındaki öğeleri belgelerinize veya mail’lerinize sürükleyip bırakabilecek, maç sonuçları veya hisse senedi değerleri gibi bilgileri sürekli takip edebilmek için Bildirim Merkezi’ndeki Siri Arama sonuçlarına iğneleyebilecek ve hatta sistem tercihlerini değiştirebilecek, anımsatıcılar oluşturabilecek ve Fotoğraflar arşivinde arama yapabileceksiniz. Artık Mac’te de kullanılabilen Siri şimdi dört Apple platformunda da, yani iOS, macOS, watchOS ve tvOS’ta hizmet veriyor ve 36 ülkede haftada iki milyar isteği yerine getiriyor.

 

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14