• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Bayan seçmenden tam destek!

Bayan seçmenden tam destek!
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org
ALİAĞA'DA HANIM SEÇMENLERDEN HAKKI ÜLKÜ'YE TAM DESTEK 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org
Demokratik Sol Parti  (DSP) Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü, Aliağa Aktif Kadınlar Derneği’nin (AKDER) konuğu oldu. AKDER’in yerel seçim öncesinde “Kadınlar soruyor” etkinliğinde kadın seçmenlerin karşısına çıkan Hakkı Ülkü AKDER’in davetinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve dernek yöneticilerine kendisine sunulan fırsat nedeniyle teşekkür etti.  Ülkü yaptığı ve yağacağı projelerle ilgili sunumunun yanı sıra sorulan tüm sorulara verdiği samimi cevaplarla kadınlardan tam not aldı.
 
“ELLERİM KIRILSAYDI DA VERMESEYDİM DEMEYİN”
İki saate yakın kendine has üslubu ile kadının hayattaki yerini çektiği sıkıntıları çözüm önerilerini ortaya koyan DSP Aliağa Adayı Hakkı Ülkü’nün konuşmasını kadınlar ilgiyle dinledi. Bir kısmı sohbet bir kısmı soru cevap şeklinde geçen etkinlikte zaman zaman sözleri alkışlara kesilen Ülkü ; ”Belediyecilik herkesin yapabileceği bir iş değildir. Bir kenti yönetmek seçilmekten daha zordur. Belki başkan seçilebilirsiniz ama yönetme meziyetiniz yok ise seçmen seçimlerden 3-5 ay sonrası ‘ellerim kırılsaydı da vermeseydim’  diyebilir ki bu durumu bir birçok vatandaşımız yaşamış olabilir. Ne mutlu bana ki 14 yıla yakın belediye başkanlığı yaptım. Hiç kimsenin bu tür söylemlerine şahit olmadım. Şahit olmadığım gibi belediye başkanlığım dönemimde yaptığımız hizmetlerin karşısında mutlukları gözlerinden okunan çok sayıda vatandaşımı gördüm. Zaten bugün bana aday ol, olmalısın diyenlerde hizmetlerimizle gönüllerinde yer ettiğimiz bu vatandaşlarımızdır.” dedi.  
 
“HEDEFİMİZ TÜM KADINLARIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI”
Kadın istihdamı ile ilgili düşünceleri ve projeleri sorulan Hakkı Ülkü kadınlara her alanda pozitif ayrımcılık sağlanma girişimlerine karşın hem kamuda hem de özel sektörde kadınların yeterli düzeyde istihdam edilmediğini belirtti. Ülkü; ”Kadınlar toplumun yarısını oluşturmasına karşın henüz hiçbir alanda erkeklerle eşit sayılmıyor” dedi ve kadın olmamın zorluğuna vurgu yaptı. Kadınların ekonomik özgürlüğüne kavuşması için belediye olarak tüm imkânlarını seferber edeceklerini vurgulayan DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü amaçlarının kadınların ürettiği ürünleri tüketiciyle doğrudan buluşturabilmek olduğunu ifade etti. Ülkü :”Kadınları ekonomik özgürlüğü bizim için çok önemli o nedenle bu konuda her zaman kendilerine destek olacağız. Kadın üretim kooperatifleri teşvik edilerek, evinde, bahçesinde, köyünde, doğal üretim yapan kadınlarımız yaptığı salça, turşu, tarhana reçel, makarna, zeytin gibi ürünlerinin pazarlamasını sağlayacağız. Yanı sıra kadınlarımız ücretsiz kurslarımızla ilgi duydukları alanda önce eğitim alarak sonra üreteceği el emeği ürünlerinin pazarlamasında öncülük edeceğiz. İlçemizdeki tüm kadınları bu projeye dahil etmek istiyoruz.” dedi.
 
“ALİAĞA’NIN HAVA KALİTESİ SÜREKLİ ÖLÇÜLECEK “
Çevre ve trafik ile ilgili gelen soruya Hakkı Ülkü; Çevre konusu benim ilgi alanımdır. Şunun sözünü verebilirim. Aliağa’nın çevre kirliliği minimuma inecek. Kimse çevreyi rastgele kirletemeyecek. Kentin belli noktalarına hava kalitesini ölçmek için cihazlar koyarak, halkımızı bilgilendireceğiz.  Asla yetkim yok bahanesine sığınmayacağım. Siz toplum yararına bir çalışma yapıyorsanız zaten halkın desteğini almış olursunuz ve otomatik olarak bu durum sizi zaten yetkili kılar. Belediye başkanının çözemeyeceği sorun yoktur. Yeter ki sorunu çözmek için irade ortaya koysun, niyetli olun.” dedi.
 
KATLI OTOPARK, HAFİF RAYLI SİSTEM, BİSİKLET YOLLARI
Trafik sorununa ilişkin olarak ta DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü;  “Katlı otopark ve yer altı otoparkı projemiz var ancak sadece otopark yaparak trafik sorununun çözüleceğini düşünmüyoruz” dedi. Trafik sorunun çözümü için çok kapsamlı bir çalışma yapacaklarını ifa de eden Ülkü: “Bu sorunun da Aliağa için öncelikli ve önemli sorunlar arasında olduğunu kabul ediyoruz. Konunun öncelikle master bir plan hazırlanarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz.  Hafif raylı sistem de projelerimiz arasında yanı sıra kentin çeşitli noktalarına bisiklet yolları oluşturarak, insanların kısa mesafelerde otomobil yerine bisiklet kullanmasını özendireceğiz. Bunun için kentin çeşitli noktalarına bisiklet istasyonları kuracağız, buradan ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağız. “dedi. 
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14