• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

BBP, Amerikan Modeli Başkanlık Sistemine Karşı

BBP, Amerikan Modeli Başkanlık Sistemine Karşı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'yi eyaletlere bölecek, üniter yapıyı bozacak birtakım otonom ve özerk bölgeler oluşturacak bir sistemi asla kabul etmeyeceklerini açıkladı

BBP, AMERİKAN MODELİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'yi eyaletlere bölecek, üniter yapıyı bozacak birtakım otonom ve özerk bölgeler oluşturacak bir sistemi asla kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan ve BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Destici, Amerikan modeli başkanlık sistemine karşı olduklarının altını çizdi.

Büyük Birlik Partisi olarak tüm Türk ve İslam coğrafyasında, inanç birlikteliği içinde oldukları soydaşların sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Destici, "PKK'nın, Suriye'de PYD'ye sahip çıktığı gibi Türkiye ne Suriye'de ne de Irak'ta Türkmen kardeşlerine sahip çıkamamıştır" dedi.

Türkiye'nin Suriye ve Irak politikasının bugün gelinen noktada iflas ettiğini öne süren Destici, terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin azimli ve kararlı olduğunu, ancak siyasi iradenin de güvenlik güçlerinin arkasında durması gerektiğini söyledi.

Son bir yılda 600'ye yakın şehit verildiğini hatırlardan Destici, "Son dönemde siyasi iradede birtakım yalpalamalar görüyoruz. Tekrar masaya oturulabileceği, Çözüm Süreci'nin buzdolabında olduğu ve tekrar çıkarılabileceği gibi birtakım safsatalar duyuyoruz” diyerek, çözüm sürecinin ağır bir maliyete neden olduğunu belirtti.  

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen başkanlık sistemi tartışmalarına işaret eden Destici,  "Hem AKP'nin hem CHP'nin eyaletlere bölünmüş bir Türkiye üzerinde olduğunu yaptıkları açıklamalarla anlamış olduk. Biz BBP olarak Amerikan modeli başkanlık sistemine karşıyız. Türkiye'yi eyaletlere bölecek, üniter yapıyı bozacak birtakım otonom ve özerk bölgeler oluşturacak bir sistemi asla kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. Bunların rastgele söylenmiş sözler olmadığını düşünüyoruz. Topluma, Türkiye daha demokratik olacak, özgürlükler artacak, yeni sivil anayasa olacak şeklinde aktarılıyor. Bunun için başkanlık sistemine, Amerikan modeline falan gerek yok. Eğer siz Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyorsanız yeni bir anayasa yaparak, daha güçlü bir parlamenter sistemi ile bunu rahatça başarabilirsiniz” diye konuştu

 

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14