• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bergama Belediyesi’nden Eğitim Devrimi

Bergama Belediyesi’nden Eğitim Devrimi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına girecek olan ülke çapında ki toplam 900 bin lise öğrencisinin sınavlara nas
BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM DEVRİMİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına girecek olan ülke çapında ki toplam 900 bin lise öğrencisinin sınavlara nasıl hazırlanacağı tartışmalara yol açarken, sosyal belediyecilik uygulamaları ile dikkat çeken Bergama Belediyesi bu konuya bir çözüm buldu.
 
Bergama Belediyesi hazırladığı yardım yönetmeliği doğrultusunda 'Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz "Üniversiteye hazırlık kursu" açtı. Bergama Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürütülen proje öğrencilerin ücretsiz olarak üniversiteye hazırlanmalarına destek olacak. 
 
200 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR
Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde tüm branş öğretmenleri tarafından verilen kurslar sabah saat 09.00 - 14.30 arasında gerçekleşirken, kurstan   200 Bergamalı öğrenci yararlanıyor. 
 
Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin yıl boyunca çok sayıda kurs açtığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olduklarını ifade ederek,  dershanelerin kapatılmasının ve özel okula dönüşmesinin eğitim sisteminde çok sayıda sorunu da beraberinde getirdiğini dile getirdi.  
 
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATILMIYOR
Eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmaması ve dershanelerin kapatılmasının sağlıklı bir karar olmadığını belirten Başkan Gönenç, "Öğrencilerin sınava nasıl hazırlanacağı tartışma konusu. Öğrenci iyi bir üniversiteye girmek için özel ders almak ya da dershaneden dönüşen temel liselere gitmek zorunda kalıyor. Temel liselerin fiyatlarını ortalama bir ailenin karşılaması kolay değil. Özel derslerle sınava hazırlanmanın maliyetinden bahsetmeye gerek bile yok. Biz parasız eğitimden yanayız. Eğitimde fırsat eşitliğinden yanayız. Bu projeyle de bu anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz." dedi. Gönenç ayrıca; "Bu doğrultuda yapılması gereken şey öğrencilerimizin eğitim kalitesini yükseltip dershaneye ihtiyaç kalmadığı bir ortamın sağlanmasıdır. Bergama Belediyesi olarak açmış olduğumuz hazırlık kursu ile öğrencilerimizin daha iyi bir hazırlık süreci geçirmeleri ve üniversitelerde istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin her daim yanında olacağız." diye konuştu.
 
EĞİTİME DESTEK
Bergama Belediyesi bu yıl hazırladığı yardım yönetmeliği ile ayrıca üniversite öğrencilerinin ailelerine öğrenim yardımı, Bergama’daki tüm ilköğretim okullarının birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımı gibi eğitim projelerini 
de gerçekleştirdi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14