• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bergama Dereleri İslah Ediliyor

Bergama Dereleri İslah Ediliyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin girişimiyle ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde sürdürülen dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda, yıllardır atıl durumda olan iki dere ıslah

Bergama’daki dereler ıslah ediliyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin girişimiyle ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde sürdürülen dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda,  yıllardır atıl durumda olan iki dere ıslah edilerek yepyeni bir görünüme kavuştu.
Bergama’daki dereler yıllardır yağmurlu havalarda su taşkınlarına yol açıyor,vatandaşlar sıkıntılarla karşı karşıya kalıyordu.  İzmir Valiliği tarafından birinci derecede yapılması gereken çalışmalar arasına alınan proje kapsamında kentte bulunan dereler ıslah edildi.
Derelerin ıslahı ile ilgili çalışmanın yapılacağı bölgedeki ev, tarla, arazi gibi tüm taşınmaz gayrimenkullerin gerekli istimlak işlemleri Bergama Belediyesi tarafından yürütüldü. Bergama'nın uzun yıllardır kanayan yarası olan Çıbandede ve Ayvaz Ali Dereleri’nin ıslah çalışmaları Belediye ile imzalanan protokolle DSİ tarafından gerçekleştirildi.
Yürütülen  çalışmalarla  bölge halkının yaşadığı  taşkın sorunlarının son bulacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Bergama’nın uzun yıllardır giderilemeyen bir sorunu çözüme kavuştu. Derelerde yapılan ıslah çalışmaları yağmur sonrası sel taşkınlarıyla karşı karşıya kalan insanlarımızı sıkıntılarından kurtaracak, bölge rahat bir nefes alacak” dedi. Başkan ayrıca, Galenos çayının da  proje ve çalışmaların tamamlanmasının ardından ıslah edileceğini ifade etti.

Yağmur suyu mazgalları değişiyor
Bergama Belediyesi, 2002 yılında Cumhuriyet Caddesi’nda yapılan yağmur suyu  ızgaralarında da çalışmalar yürütüyor.
Araçların geçişleri sırasında ses çıkaran, yağmurlu havalarda kaymalara yol açan ızgaralarda gerçekleştirilen çalışmalarda, mevcut demir ızgaraların yerine beton ızgaralar yerleştiriliyor.
Hükümet Konağı önünde başlatılan uygulama başarılı sonuçlanması halinde tüm kanal boyunca gerçekleştirilecek.
Çalışmanın  deneme niteliği taşıdığın söyleyen Başkan Gönenç, beton ızgaraların kentteki yoğun trafiğe uygun olduğunu söyledi. Başkan, uygulamanın özellikle yağmurlu havalarda ortaya çıkan kayma risklerini ve  araç geçişleri sırasında yaşanan sesleri ortadan kaldıracağını dile getirdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14