• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bir Aşk Dokunur, Bir de Hekim

Bir Aşk Dokunur, Bir de Hekim
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Ege Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. T. Ayhan Çıkın’ın üçüncü şiir kitabı “Başka Yürek” adıyla yayınlandı.
PROF. DR. AYHAN ÇIKIN’IN 3. ŞİİR KİTABI “BAŞKA YÜREK” YAYINLANDI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Ege Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. T. Ayhan Çıkın’ın üçüncü şiir kitabı “Başka Yürek” adıyla yayınlandı. Kalp nakli olan Çıkın’ın kitabı; “Kalbimin ıssızlıklarına Bir aşk dokunur Bir de hekim” dizeleriyle başlıyor.
 
112 sayfalık kitapta Çıkın’ın “Başka Yürek, Aşk Yürekte Büyür, Türkünü Söylediğin Yerdir Yurdun ve Dostlarla Yaşanır Dünya” adlı dört alt-bölüm altında 82 şiir yer alıyor.
Türk Dili ve Edebiyatı Profesörü Şevket Toker  onun şiirini dört ana başlık altında irdeliyor; doğa şiirleri, aşk şiirleri, toplumsal şiirleri, vefa şiirleri...
 
Şairin; daha önce Zaman Çiçeği (2000), Ortak Kalpler Türküsü ( 2005) adlı şiir kitapları yayımlandı. Tarım işçileri etrafında yoğunlaşan  şiirleri de “ Zeytinci Hurşit “ adıyla baskıya hazır durumda.
 
T. Ayhan Çıkın, “ Şiir bir yan uğraşım. Herkes gibi gençliğimde şiir yazmıştım. Ancak büyük usta Nazım’ın şiirleriyle tanıştıktan sonra, şiirden çok kendimi bilime yönlendirmiştim. Hastalığım süresince bir öğrencimin  eski şiirlerimden seçtiklerini kitap haline getirince (Zaman Çiçeği, 2000) şiirin ortasında buldum kendimi. Doğal olarak toplumcu gerçekçi bir şiiri kucaklıyorum, yaşadığım çevre ve o çevrenin koşulları şiirime yansıyor. Ayrıca kendi yaşamımdan örnekler sunuluyor” dedi.
 
T. AYHAN ÇIKIN
1 Ocak 1946, Muğla doğumlu. İlk ve ortaokulu Cazkırlar ve Yatağan’da, liseyi Muğla TRL ve Aydın’da tamamladı. Lisans, lisanasüstü eğitimlerini Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
 
1974’te bilim doktoru, 1980’de üniversite doçenti, 1988’de üniversite profesörü oldu. 1978-1979’da Fransa’da  mesleği ile ilgili çalışmalar yaptı. 1984-1985 yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM), Tarım Ekonomisi Bölümü ve CBÜ Alaşehir MYO Kooperatifçilik Bölümlerinin kurulmasında aktif görev aldı. Bölüm başkan yardımcılığı, anabilim dalı ve bilim dalı başkanlıklarında bulundu. 2007’de Muğla Üniversitesinde görev aldı. Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokul Müdürlüğü, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Muğla Üniversitesi senato ve yönetim kurulu üyelikleri  görevlerinde bulundu. Ocak 2013’de Muğla Üniversitesi’nden emekli oldu.
 
16 Eylül 2000’de geçirdiği kalp nakli ameliyatı biyolojik hayatı kadar sanat ve düşünce hayatını da etkiledi. 
 
Selçuk oğuz tarafından yayına hazırlanan ve Atadost yayınlarından çıkan kitabın kapak tasarımını Ferhat İşlek yaptı. / EGE BASIN GRUBU
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14