• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Çanakkale’ye Yağmur Engeli

Çanakkale’ye Yağmur Engeli
Aliağa Belediyesi tarafından 14 Nisan 2019 Pazar günü yapılacak olan “Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada” ziyareti hafta sonu Çanakkale genelinde beklenen şiddetli sağanak yağış nedeniyle 21 Nisan Pazar gününe ertelendi.

ÇANAKKALE’YE YAĞMUR ENGELİ

ÇANAKKALE ZİYARETİ 21 NİSAN’A ERTELENDİ

Aliağa Belediyesi tarafından 14 Nisan 2019 Pazar günü yapılacak olan “Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada” ziyareti hafta sonu Çanakkale genelinde beklenen şiddetli sağanak yağış nedeniyle 21 Nisan Pazar gününe ertelendi. 

Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen ve Aliağalılar tarafından yoğun ilgi gören “Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada” ziyaretlerinde dördüncü kafile yağmur engeline takıldı. Meteorolojiden yapılan uyarıya göre hafta sonu Çanakkale ve çevresinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Vatandaşların güvenliği, sağlığı ve şehitlik ziyaretinin aksatılmaması düşünülerek ziyaretin bir hafta ertelenmesine karar verildi. 

20 NİSAN GECESİ YOLA ÇIKILACAK
Aliağa Belediyesi “Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada” ziyaretleri kapsamında son bir ayda 8 bin Aliağalıyı Şanlı Türk Destanının yazıldığı topraklara götürdü. Meteorolojinin şiddetli sağanak yağış uyarısında bulunması ile 13 Nisan gecesi yola çıkması planlanan dördüncü kafile bir hafta ertelendi. Dördüncü kafile 20 Nisan Cumartesi gecesi Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket edecek.  

TARİHE YOLCULUK
Kontenjanları dolan ziyaretler kapsamında Aliağalılar kahramanlık öykülerinin yazıldığı topraklarda tarihe yakından tanıklık edecek. Rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek günübirlik ziyarette; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının Görev Yaptığı Top ve Anıt, Gerçek Şehit Mezarlıklarının Olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57.Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliği ziyaret edilecek. Kafile 21 Nisan Pazar gecesi Aliağa’ya dönüş yapacak.

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/canakkaleye-yagmur-engeli/

// EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-canakkale-ziyareti-1-002.jpgcanakkale-2-001.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(40)-007.jpg

Bu haber toplam 875 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14