• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Çevre Eğitim Aracı Aliağa'da

Çevre Eğitim Aracı Aliağa'da
ALİAĞA VİDEO HABER / Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından Çevre Bilincini Geliştirmek İçin 81 İli Dolaşmak Üzere Hazırlanan Seyyar Eğitim Aracı İzmir’den sonra Aliağa’ya geldi.

SEYYAR ÇEVRE VE ORMAN EĞİTİM ARACI ALİAĞA"DA

 

ALİAĞA VİDEO HABER / Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından Çevre Bilincini Geliştirmek İçin 81 İli Dolaşmak Üzere Hazırlanan Seyyar Eğitim Aracı İzmir"den sonra Aliağa"ya geldi.

Aliağa Demokrasi Meydanına kurulan seyyar eğitim aracında çevre bilincini geliştirme için bir dizi etkinlik düzenlendi. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) de gemi söküm sektörünün çevreci çalışmalarını anlattığı görsel dokümanlar ile yapılan çalışmalar hakkında görsel sunumlar yaptı. Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek de açılışta hazır bulundu.

 

ALİAĞA ÇEVRE AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KENT

 

Eğitim aracının açılışında bir konuşma yapan Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar Aliağa"nın çevresel etkiler bakımından önemli bir kent olduğunu dile getirerek “ Çevre bilincinin geliştirilmesiyle doğal kaynakların israfının önlenmesine yönelik proje kapsamında kurulan seyyar eğitim aracından Türkiye de 5 tane var ve 81 İlimizi dolaşıyorlar. İzmir de bulunan bu aracımızı da İzmir den hemen sonra Aliağa ya getirdik. Aliağa çevresel etkilere maruz kalan önemli bir sanayi kenti. Aliağa ile ilgili çok çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sanayinin bu kadar yoğun kullanıldığı böylesi yerlerde çevre duyarlılığı daha bir önem kazanıyor. Çevreye duyduğumuz saygı ve bilinçli olma yaklaşımı geleceğimize yönelik atacağımız en önemli adımlar olacaktır. Bakanlığımız da bu bilinç ile hareket ediyor ve 81 ili dolaşan bu araçlar ile çevre konusunu gündemde tutarak özellikle çocuklarımızın eğitimini hedefliyor.” Dedi.

 

Etkinlik ve gösteriler kapsamında bir konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir de çevre bilinci ve eğitimin önemine ilişkin bir konuşma yaparak ""Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından halkın tüm kesimlerinde çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla ""Çevre Ve Orman Eğitimi Projesi” yürütülmektedir. Bir sanayi kenti olan ilçemizde bu konu ayrıca bir ehemmiyet kazanmaktadır. Yapılan araştırmalara göre; Dünyada mevcut kirlilik son kırk yılda yüzde 50 artmıştır. Bu kirliliğin sonucunda birkaç yıl öncesine kadar hepimizin çok kötü senaryo diye düşündüğümüz hayal gibi gördüğümüz küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını çeşitli şekillerde hep birlikte görüyoruz. Mevcut durumun korunması çok önemlidir Su konusunda da dünyada çok ciddi sıkıntılar var. Türkiye su bakımından zengin bir ülke değil. Onun için suyun önemi bir kat daha artmış oluyor. Geleceği teslim edeceğimiz siz gençlerimizin çevre konusunda duyarlılıklarının artırılması, birlikte yaşamak zorunda olduğumuz çevrenin ileriki dönemlerde korunmasının ne şekilde olacağı hakkında bilgi edinmeleri ve bize emanet olarak teslim edilen çevrenin, gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak zorundayız."" Dedi.

 

Seyyar Çevre Aracı açılışından sonra Meydanı dolduran öğrencilere çevre konulu""Sincap Çocuk Tiyatrosu Oyunu"" sahnelendi. Araç Aliağa"dan sonra Ege Üniversitesi Kampüsü, Forum Bornova ve Torbalı'ya giderek halkı ve öğrencileri bilgilendirmeye devam edecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14