• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CHP’den sahte anket tepkisi

CHP’den sahte anket tepkisi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, son günlerde ilçe gündemini meşgul eden sahte anketler ve siyasi karalama kampanyalarına sert tepki göster
CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ’DAN, SOSYAL MEDYADA SAHTE ANKETLER YAYANLARA SERT TEPKİ
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, son günlerde ilçe gündemini meşgul eden sahte anketler ve siyasi karalama kampanyalarına sert tepki gösterdi. CHP Aliağa İlçe Örgütünde bir basın toplantısı düzenleyen Durmaz, CHP’den aday olamayınca DSP’ye transfer olan Hakkı Ülkü’ye de seslenerek “Sosyal demokratların oylarını bölme. Bir bölen olmak Ülkü’ye yakışmıyor” dedi.
 
CHP’YE ZARAR VERMEK SAĞ PARTİLERİN ÖNÜNÜ AÇAR
Seçimlere az bir zaman kala bilinen çevrelerce CHP’ye karşı organize ve maksatlı karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “CHP hakkında çirkin karalamalar yapılıyor. Bunu yapanlar ne yazık ki partimizden ayrılarak DSP’den aday olanlardır. Bu güne kadar bunlara cevap vermedik. Ama CHP bu ülkenin kurucu iradesidir. CHP herkese lazım. Saldırılar Kurumsal yapıya yönelince kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk” dedi.
Durmaz, “CHP’ye ve adayımıza yönelik maksatlı karalama kampanyaları ve sosyal medya yalanlarını kınıyorum ve halkımıza şikâyet ediyorum. Biz ne olursa olsun siyasetin seviyesini düşürmeden, belaltı vurmadan bu seçimi kazanacağız” dedi. 
 
DURMAZ: “DSP VE HAKKI ÜLKÜ, AKP’YE HİZMET EDİYOR”
Durmaz, CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan Hakkı Ülkü’yü ağır eleştirdi. “Bu karalamaları yapanlardan biri de ne yazık ki partimizden aday gösterilmeyince DSP’ye transfer olan Sayın Hakkı Ülkü ve çalışma ekibidir” diyen Özcan Durmaz, “Hakkı Ülkü şuan bütün siyasetini CHP’yi eleştirerek yapmaktadır. Ülkenin bu kötü duruma gelmesini sağlayan siyasi iktidara ise toz kondurmamaktadır. Bu, son derece manidardır.” Dedi
CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeşitli basın yayın organlarında DSP’nin AKP tarafından finanse edildiği, yönlendirildiği ve CHP’yi bölmekle görevlendirildiği söylenmektedir. Yaşadığımız bu tablo da açıkça bunu doğrulamaktadır. DSP, AKP’ye hizmet etmektedir. Bu kadar büyük bir seçim kampanyasının nasıl finanse edildiğine dair çeşitli dedikodular var. Bunlar doğruysa son derece üzücü ve acıdır.” 
 
ÇAKMA ANKETLERLE VATANDAŞ KANDIRILMAK İSTENİYOR
Aliağa’da son günlerde kamuoyunu manipüle etmek için sosyal medyadan sahte anket sonuçları yayıldığını söyleyen Durmaz, “SONAR Araştırma ve Gezici Araştırma şirketlerinin Aliağa’da anket yaptırdığı söylenerek sosyal medyada sonuçlar yayınlandı. Biz bu iki şirketin yönetim kurulu başkanına da ulaştık, böyle bir anketlerinin olmadığını söylediler. Bunları da kişisel sosyal medya hesaplarından ‘Aliağa’da yapılmış bir anketimiz yoktur’ şeklinde duyurdular.” Dedi.
Sahte, Çakma anketlerle Aliağa halkını kandırmak isteyen çevreleri uyaran Durmaz, “Bu kadar ucuz bu kadar basit ve yalana dayalı siyasetin kimseye yarar sağlamayacağı kesindir. Sadece kendine zarar verir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ve utanırlar” dedi. 
 
GERÇEK ALİAĞA ANKETİNİ EGE ÜNİVERSİTESİ YAPTI
Ege Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından Aliağa’da seçmen eğitimlerini belirlemek amacıyla Mart ayında bir saha araştırması yapıldığını açıklayan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, anketin sonuçlarını ilk kez kamuoyuyla paylaştı. 
Durmaz; “Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından 8-9 Mart Tarihlerinde Aliağa, Belde ve Köylerinde 2 bin 79 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle bir araştırma yapılmıştır. Anket sonuçlarına göre; CHP yüzde 27 ile birinci parti olarak çıkarken CHP’yi AKP yüzde 24, MHP yüzde 21,5, DSP yüzde 12,3, Kararsız yüzde 12 ile izledi.” Dedi.
 
ALİAĞA ANKETİNDEN YÜZDE 27 İLE CHP ÇIKTI
“Bu anket 8-9 Mart tarihlerinde yapılmıştır. kamuoyuna manipülasyon yapıyor gibi görünmemek için anketi kendi siyasi çalışmalarımızın bir dayanağı ve yol gösterimi olarak kullanmak istediğimiz için kamuoyuyla paylaşmadık. Sadece 250 parti delegemizi davet edip belediye sosyal kompleksinde toplantı düzenleyerek delegelerimizle paylaştık” diye konuşan Özcan Durmaz, “CHP, şu anda bu anketin yapıldığından çok daha iyi bir performans gösteriyor. yüzde 27’lik seçmen desteğinin çok yukarıya çıktığını biliyoruz. CHP, Aliağa’da her zaman seçimlerin favorisi olmuştur. Bu kez de yine kazanan CHP olacak. Tüm Aliağalıları Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmeye davet ediyorum” dedi. 
 
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14