• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

CHP’li Belediye Cami Açtı

CHP’li Belediye Cami Açtı
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 3 yıl önce inşaatına başladığı Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’ni, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında hemşerilerinin hizmetine açtı

CHP’Lİ BELEDİYE CAMİ AÇTI

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 3 yıl önce inşaatına başladığı Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’ni, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında hemşerilerinin hizmetine açtı. Yaklaşık 2 milyon TL’ye maledilen Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’nin yapım bütçesinin tamamının Menemen Belediyesi tarafından karşılandığını açıklayan Başkan Şahin, CHP’ye din üzerinden yapılan eleştirileri de hatırlatarak; “Biz onlardan 100 kere daha müslümanız” dedi.

Menemen’in 72. Camii olarak hizmete açılan Menemen Belediyesi Ulukoop Camii, 600 m2’si kapalı yaklaşık 4 bin m2 alanda kuruldu.1 Şubat 2013’de inşaatına başlanan Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’nin yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım bütçesinin tamamı, Menemen Belediyesi tarafından karşılandı. Bay ve bayan tuvaletleri, gasilhanesi, abdeshanesi ve yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte modern bir görünüme kavuşturulan Camii, coşkulu bir törenle halkın kullanımına açıldı.
 
Türk Bayrakları, Atatürk resmi ve kırmızı beyaz balonlarla sülenen Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’nin açılış töreni öncesinde Kuran-ı Kerim okundu. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde; TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atilla Sertel, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, CHP İzmir İl Yöneticileri,  Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, CHP ve AKP İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

BAŞKAN ŞAHİN; “BİZ ONLARDAN 100 KERE DAHA MÜSLÜMANIZ”

1999 yılından bugüne yol, su, ulaşım, atyapı çalışmaları gibi pek çok hizmet gerçekleştirdiklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 2009 yılında kapatılarak Menemen Belediyesi bünyesine dahil olan Beldelerdeki Camilerin eksik olan minarelerini tamamladıklarını, ilçeye Cemevleri de kazandırdıklarını söyleyerek; “Biz hiçbir zaman din, dil, ırk, mezhep, Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayırımı yapmadık. Bizim anlayışımız budur. Ben CHP’nin bir Belediye Başkanı olarak önce tüm hemşerilerimin Belediye Başkanıyım. Ama yakamdaki rozetle seçime giriyorum. Seçime 10 gün kalaya kadar rozetim yok. Son 10 günde rozetimi takıyorum. Seçildikten sonra bu rozeti çıkarıyoruz. Dini siyasete alet edenler, CHP’li üyeler ve CHP’ye oy verenler için ‘Bunlar dinden uzak insanlar’ diyor. Hayır, hiçbir zaman öyle bir şey olmadı, olamaz da. Ben Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak, sabah evden çıkarken besmeleyle çıkarım. Bizi din üzerinden eleştirenlerden, Elhamdülillah 100 kere daha müslümanız” dedi.

“MİNARELERİMİZDEN EZAN SESİNİ HİÇ KİMSE DİNDİREMEYECEK”

Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Şahin, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp, 1922’de İzmir’de düşmanı denize dökerek kazanmış olduğumuz bu anlamlı savaşın ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Şayet birlik olursak, beraber kardeş olursak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan toprakları her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına yeşil, kırmızı, sarı bez parçasını hiçbir zaman astırmayacağız. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olduğu sürece minarelerimizden ezan sesini hiç kimse dindiremeyecek. Bunu herkes böyle bilsin. Biz sadece ve sadece AKP’li, MHP’li, HDP’li, CHP’li demeden insanlarımızı seviyoruz. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN YENİ CAMİİ MÜJDESİ

“Bu güzel mübarek Cuma gününde Camiimiz hayırlı uğurlu olsun, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını sona erdiren Başkan Tahir Şahin, vatandaşlardan gelen talepleri de geri çevirmeyerek, Egekent-2 Fatih Sultan Mehmet Camii’nin şadırvan ve tuvalet ihtiyacını da karşılayacaklarını müjdeledi.
Menemen’e 72. Camii’yi kazandırmasından dolayı kendisine teşekkür eden İlçe Müftüsü İsa Solmaz’ın “Yeni Camiiler bekliyoruz” sözlerini de karşılıksız bırakmayan Başkan Şahin, “Burada ihtiyaç vardı yaptık. Metrokent’te de ihtiyaç var. Belediye Meclisimiz Camii yerini ayırmış. İnşallah Temmuz ayı içerisinde tahsis edecek, el birliğiyle yapacağız” dedi.

SERTEL: “HİÇBİR MÜSLÜMAN CAMİİ’YE MERMİYLE GELMEZ”

Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’nin yapılmasının ve bugünlerde açılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel konuşmasında; “Tahir Şahin ve Belediyesi’ne bu bölgenin bir evladı olarak, bir Milletvekili olarak çok teşekkür ediyorum. Hiç kimseden destek almaksızın, Menemen Belediyesi’nin çalışanlarıyla birlikte bu Camii’nin inşaatını yaptılar. Bu belki de Türkiye’de bir ilk ama son olmaması gereken bir ilk. Mutlaka örnek olması gereken bir davranış biçimi. Çünkü CHP olarak biz dine son derece saygılıyız. Hiç kimsenin inancını, ibadetini, başının örtülü olup olmadığını, kendi inancını yaşayıp yaşamaması konusunda hiç kimseyi sorgulamadan herkese saygı duyan bir partinin üyesiyiz.  Çünkü bizim inancımıza göre din, Allah ile insan arasındaki bir meseledir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan protestoyu hedef alan SERTEL konuşmasına şöyle devam etti; “Biz insanların dinini, dilini, rengini, ırkını hiç ayırmaksızın seven insanlarız. Acılarını paylaşan insanlarız. Biz, Aylan bebek kumsala cesedi vurduğunda gözyaşı döken insanlarız. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Genel Başkanımız  Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı, şehit cenazesine cebinde yumurta ile gelenlerin anlayışını ortaya koyuyor. Hiçbir müslüman cebinde mermiyle, yumurtayla Camii’ye gelmez. Bunu yapanlar sapıklardır, tecavüz suçuyla suçlananlardır, uyuşturucu kullanıp bu toplumun dışına silkelediği zavalı yaratıklardır.”

BAYIR: “CEKETİMİ İLİKLİYORUM”

CHP İzmir İl Başkanlığı ve Milletvekilliği görevlerindeyken pek çok açılışa katıldığını ancak bu açılışın diğerlerinden çok farklı olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır; “Bizim bildiğimiz Belediye Başkanları yol yapar, suyu olmayan yere su götürür, çöpleri toplar, kültür evi, tiyatro salonu açar ama Camii yapan bir Belediye Başkanını  çok sık görmüyoruz. Bu mübarek ayda herkesi şaşırtacak bir şey yaptı Tahir Şahin, öncelikle hepinizin huzurunda kendisini kutluyorum. Bu konuda haksız bir yafta yemiş de olsa CHP, dinsizlikle itham da edilsek bunun böyle olmadığnı siz müslümanlar çok iyi biliyorsunuz. Bizim istediğimiz bir tek şey var. Barış ve kardeşlik içerisinde, tek bayrak, tek vatan altında yaşamak istiyoruz. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Şehit cenazelerine elimizden geldiği kadar bütün CHP Milletvekilleri olarak, Genel Başkanımız dahil katılıyoruz. Sadece şehidimize bir görev yerine getirmek adına katılmamamızı engellemek isteyen, bizi korkutmak isteyenler asla bunu başaramaycaklar.
Biz bütün şehit cenazelerinde bulunacağız. Camiiler bizim evimizdir. Kimse bizi ötekileştiremez. Böyle bir emeği kimseden destek almadan Menemen Belediyesi adına hayata geçiren Tahir Şahin Başkanımızın karşısında ceket ilikliyorum, yolu açık olsun” dedi.

PURCU; “ŞUAN HİZMET YOK, ŞEHİT HABERLERİ VAR”

TBMM Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Özcan Purcu, TBMM’de karışık oturarak önce Meclis’te kardeşliği yaratarak Türkiye’ye örnek olmayı hedeflediğini söyleyerek; “Önce Mecliste kardeşlik havasını yaratacağız ki ülkemizde yaşayan halkımız da kardeşçe birbirine sarılsın. Orada her parti ayrı oturuyor, herkes birbirine öcü gibi bakıyor. Orada demokrasi yok. Şuan Türkiye’ye hizmet yok. Terör var, şehit haberleri var” diye konuştu.  

YİĞİT: “BU CAMİİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ”

Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit konuşmasında, “Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, iri ve diri olduğumuz sürece korktuğumuz hiçbir şey başımıza gelmez.  Birlik ve ve beraberliğimizin göstergesi olan bu Camiimizi bugün hizmete açmak durumundayız. Yapımında emeği geçen kıymetli Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Hızla gelişen Ulukoop Sitesi’nde ihtiyaç duyulan her alanda hizmet üretmeye çalışan Sosyal İhtiyaçlar Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği adına konuşan emekli öğretmen Muhterem Ceylan ise, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in hizmet aşkının hiç dinmemesini ve başarılarının devamını diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgrafının yoğun alkış aldığı törende, Menemen Müftüsü İsa Solmaz’ın duaları eşliğinde kurban kesildi. Menemen Belediyesi Ulukoop Camii’nin açılış kurdelesini kesen protokol ile birlikte vatandaşlar Cuma namazını kıldılar.

 

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14