• BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

CHP'li Yüksel'e Bakarçayda İlgi Büyük

CHP'li Yüksel'e Bakarçayda İlgi Büyük
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY HABER AJANSI / 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı Aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tam kadro sahaya indi. CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi
BAKIRÇAY’DA EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NA DESTEK YÜZDE 70-80’LERDE..
 
CHP, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN TAM KADRO SAHAYA İNDİ. CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL, DİKİLİ VE ALİAĞA’DA İHSANOĞLU’NA DESTEK TURUNA ÇIKTI
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL: “TÜRKİYE’NİN YOLSUZLUK, YOKSULLUK VE ZULÜM İKTİDARINDAN KURTULMASI İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TARİHİ BİR EŞİKTİR”
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ VE PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ALAATTİN YÜKSEL “SEÇİMDE BİRİNCİ HEDEF, TÜRKİYE’Yİ KAMPLARA BÖLEN, ÖTEKİLEŞTİREN, NEFRET DİLİNİ KULLANAN, KENDİSİNİ ELEŞTİREN HERKESİ HAPİSHANELERE ATAN, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN KURTARMAKTIR”
 
DİKİLİ VE ALİAĞA’DA CHP’Lİ YÜKSEL’E VATANDAŞTAN BÜYÜK İLGİ
 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY HABER AJANSI / 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı Aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tam kadro sahaya indi.  CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, İhsanoğlu’na destek için Bakırçay turuna çıktı. 

Dikili, Çandarlı, Yeni Şakran ve Aliağa’da vatandaşlarla buluşan, Oda ve STK’ları ziyaret eden Yüksel, “Türkiye’nin yolsuzluk, yoksulluk ve zulüm iktidarından kurtulması için Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi bir eşiktir. Bu seçim Cumhuriyet için bir dönüm noktasıdır. Bu yüzden CHP örgütü olarak hepimiz sahadayız. Birinci hedef, Türkiye’yi kamplara bölen, ötekileştiren, nefret dilini kullanan, kendisini eleştiren herkesi hapishanelere atan, Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtarmaktır.” dedi.
 
10 AĞUSTOS UMUT BAYRAMI OLACAK-
Gazze'de yaşanan insanlık dramını bitirecek adayın Prof. Dr. Ekmeddin İhsanoğlu olduğuna dikkat çeken Yüksel, Soma'da yaşanan maden faciasını hatırlattı. Yüksel, tüm sorunların çözülmesi için 10 Ağustos'u "umut bayramı" olarak gördüğünü dile getirerek, "Tayyip Erdoğan hiçbir zaman herkesin cumhurbaşkanı olamaz. O baskı, zulüm ve şiddetin temsilcisi. Gezi olaylarında ‘emri ben verdim’ dedi, çocuklarımız öldü. Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor ama Türkiye olarak biz oraya ekmek, su gibi gıda malzemesi veya ilaç malzemesi gönderemiyoruz. Neden, çünkü bizim aramızın iyi olduğu devlet yok. Mısır’la kötüyüz, Gazze’ye yardım edemiyoruz. Sıfır sorun politikasından herkesle sorunu olan bir ülkeye dönüştük. Tüm bu sorunların çözülebilmesi için 10 Ağustos’u ben umut bayramı olarak görüyorum. Umut ediyorum" diye konuştu.
 
İHSANOĞLU’NA DESTEK YÜZDE 70-80’LERDE-
Ziyaret ettiği yerlerde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğin yüzde 70-80’lerde olduğunu belirterek, İhsanoğlu’nun 1. Turda seçileceğini söyledi.
Yüksel, “gezdiğimiz yerlerde Sayın İhsanoğlu’na yüzde 70’in üzerinde bir destek var. Dikili’de, Çandarlı’da yüzde 80-84 destek var. Yine Aliağa’da ve Bakırçay’da bu oran 70-80’lerde. Biz 1. Turda seçileceğine inanıyoruz. Ama 2. Tura kalırsa kesin olarak İhsanoğlu’nun seçileceğini düşünüyoruz.
 
İHSANOĞLU, 76 MİLYONU KUCAKLAYACAK BİR CUMHURBAŞKANI OLACAK-
“Bu ülkede yıllardır şiddeti giderek artan bir Zulüm iktidarı, diktatörlük yaşanmaktadır. Böyle bir süreçte, “ben kendi partimin adayını çıkarayım da ne olursa olsun” şeklinde bir yaklaşım doğru olmazdı.” Diye konuşan Yüksel, “Türkiye’de yarattığı İşsizlik, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ortaya çıkan, bütün ailesiyle, bakanlarıyla Cumhuriyet Tarihimizin en büyük hırsızlık olayının ortaya çıktığı bir dönemde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna göz diktiği böyle bir dönemde, bizim 76 milyonu kucaklayacak, ülkeyi yeniden huzura kavuşturacak bir adaya ihtiyacımız vardı. Bu aday da Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.” Dedi. 
 
AKP’Lİ SEÇMENDEN  DE OY İSTİYORUZ-
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun AKP’li seçmenden de oy istediği söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, “Ekmeleddin bey, Her seçmenden oy isteyen bir Cumhurbaşkanı adayı. Bir tarafta ‘Herkesi, 76 milyonu kucaklayacağım, kimseyi ötekileştirmeyeceğim’ diyen bir Cumhurbaşkanı adayı var. Diğer tarafta ise 12 yıldır gırtlağına kadar yolsuzluklara bulaşmış, rüşvete bulaşmış, aile boyu bir hırsızlık iddiasıyla karşı karşıya olan bir cumhurbaşkanı adayı var. Başbakanlık yaptığı Bakanlar Kurulu’nda dört bakanı yolsuzluktan, rüşvetten bakanlıktan düşmüş bir cumhurbaşkanı adayı var. Diğer tarafta pırıl pırıl, tertemiz, hakkında hiçbir şaibe olmayan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu var. Seçmen kime oy vereceğini bu gerçekler ışığında oy verecek.
  
-EKMELEDDİN İHSANOĞLU İÇİN VATANDAŞTA MUTABAKAT VAR-
Dikili ve Çandarlı’dan sonra Aliağa’ya geçen Yüksel, burada CHP Aliağa ilçe Başkanı Özcan Durmaz ve parti yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri tarafından karşılandı. Şakran ve Aliağa’da esnafla, vatandaşlarla buluşan Yüksel, gördüğü ilgiden memnundu. Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Yüksel, “Dikiliyi, Çandarlı’yı, Şakran’ı, Aliağa’yı, Bakırçay bölgesini dolaştık. Çatı aday Sayın İhsanoğlu’na büyük bir teveccüh ve destek var. Bölgedeki tüm seçmenler, oybirliğiyle Ekmeleddin İhsanoğlu diyor. Muazzam bir mutabakat var. İnsanlarımız, Barışı, sevgiyi, birliği, dirliği, huzuru ekmek için, Türkiye’yi yeniden barışın ve kardeşliğin ülkesine dönüştürmek için, dünyada Türkiye’nin itibarını kazandırmak için oylarını Ekmeleddin İhsanoğlu’nda birleştirecek” Dedi.  
 
RECEP TAYYİP ERDOĞAN KAZANIRSA?-
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde ülkenin felakete sürükleneceğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Yüksel, “kazanırsa ‘Başkanlık sistemini istiyorum, parlamenter sistemi tanımıyorum, bütün yetkiler bende’ diyecek, Türkiye yeni bir huzursuzluğun içine girecek. Dış politikadaki beceriksizlikler, emperyal rüyalar, cumhurbaşkanı olması halinde daha da artacak ve bizi Ortadoğu cehenneminin içine çekecek. Bugün Türkiye ekonomik olarak çok kötü yönetiliyor. Yoksulluk, sefalet boyutuna ulaştı.  Dış politikadaki hatalar yüzünden tek dost komşu ülke kalmadı. İhracatımız, ekonomimiz bundan olumsuz etkileniyor.” Dedi. 
 
-İHSANOĞLU, BARIŞ DİLİNİ KULLANAN BİR DEVLET ADAMI-
İhsanoğlu’nun, her türlü ayrımcılık, ötekileştirme, öfke diline karşı dimdik karşı duracak bir Cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Alaattin Yüksel, “Sayın İhsanoğlu, Kadının toplumsal ve iş yaşamına daha aktif katılımı için, kadın erkek eşitliği için mücadele edecek bir Cumhurbaşkanı olacaktır. Uluslar arası kuruluşlarda dünya çapında yoksulluğu yok etmek için çaba harcamış olan, Türkiye’de de yoksullukla mücadele için azami çaba gösterecek, barış dilini kullanan, ötekileştirmeyen bir devlet adamıdır” dedi.
 
KURUMLARI ZİYARET ETTİ, DESTEK İSTEDİ, SORUNLARI DİNLEDİ
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Aliağa ziyaretleri kapsamında Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Aliağa Şoförler Esnaf Odası, Aliağa Ticaret Odası ve Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesini de ziyaret etti. Ziyaretlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Yüksel, kurumların dile getirdiği sorunları da not ederek takipçisi olacağı sözünü verdi. Yüksel iki yerel radyonun programlarına katılarak görüşlerini bölge halkıyla paylaştı. 
Ziyaretlerinde Yüksel’e Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yöneticisi Züleyha Bingöl, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, Cumhuriyet Halk Partisi Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyesi Kazım Umdular, Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile çok sayıda partili eşlik etti.
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14