• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Cumhuriyet’e Özel Ebru Sergisi

Cumhuriyet’e Özel Ebru Sergisi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Mobilyadan heykele, çantadan kumaşa, saatten yüzüğe kadar birçok farklı obje üzerinde ebru desenleri yapan ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı’nın Cumhuriy
TORBALI’DA CUMHURİYET’E ÖZEL EBRU SERGİSİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Mobilyadan heykele, çantadan kumaşa, saatten yüzüğe kadar birçok farklı obje üzerinde ebru desenleri yapan ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı’nın Cumhuriyetin 92. yılına özel olarak yaptığı çalışmalar Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde sergileniyor. 
 
Cumhuriyetin 92. yılı kutlama etkinlikleri dolayısıyla ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı’nın açtığı ‘Geçmişten Günümüze Esintiler’ isimli ebru sergisi Torbalı’da devam ediyor.
 
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından Belediye Kültür Merkezi (BKM)’nde açılışı gerçekleştirilen sergiye ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. ‘Geçmişten Günümüze Esintiler’ isimli ebru sergisinde, sanatçı Yardımcı’nın birbirinden değerli eserleri yer alıyor. Torbalılılara ebru sanatını tanıtmak ve sevdirmeyi amaçlayan sergi bir ay boyunca ziyaret edilebilecek. Kültür Merkezi’nin girişine hazırlanan sergide yüzlerce eser yer alıyor. Torbalı halkının ebru sanatına olan ilgisinin kendisini memnun ettiğini söyleyen Yardımcı, talep gelmesi halinde ilçede her zaman sergi açabileceğini de sözlerine ekledi. 
 
YARDIMCI: “İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM” 
Mobilyadan heykele, çantadan kumaşa, saatten yüzüğe kadar birçok farklı obje üzerinde ebru uygulamaları yapan ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı, Torbalı’da sergi açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediyeden gelen talebe olumlu cevap verdim. İzmir ve çevre illerde çok sayıda sergi açtım. Torbalı’da ilk kez sergi açtım. Bu da beni çok heyecanlandırdı. Ebru sanatı diğer sanatlardan çok farklı. Ben bu sanatı aşkla yapıyorum. Öyle olunca tüm paralel dünyaların o anki imajları eserime yansıyor. Evrensel enerjide de bu var. Hayata sevgiyle bakmamın en büyük eseridir. Kravat, fular, çanta, masa örtüsü, biblo, masa, duvar kaplamaları, saat, takı ve hediyelik eşya hatta çocuk ve genç odalarında bile ebru uygulamaları yaptım. Ahşaba ilk kez ebru uygulayan kişiyim. Ben renklerle adeta dans ediyorum. Serginin ardından birkaç Torbalılıyı bu sanata kazandırabilirsek çok mutlu olurum” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14