• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Cumhuriyetimizin 98.Yılı Aliağa’da Kutlanıyor

Cumhuriyetimizin 98.Yılı Aliağa’da Kutlanıyor
Cumhuriyetin 98. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Aliağa’da iki gün sürecek kutlamaların birinci günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören programıyla başladı.

Cumhuriyetimizin 98.Yılı Aliağa’da Kutlanıyor

Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri Coşku Yaşatacak

Cumhuriyetin 98. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Aliağa’da iki gün sürecek kutlamaların birinci günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören programıyla başladı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Törende, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun Atatürk Anıtına çelenk sunumlarını gerçekleştirdi. Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı hep bir ağızdan okundu. Cumhuriyet Bayramı resmi programı Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.

Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim Cuma günü tüm gün boyunca gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. İkinci gün programı 10.00 – 10.20 saatleri arasında İlçe Kaymakamının makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Saat 10.30’da Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman beraberinde Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Cumhuriyet Meydanı’nda törene katılanların bayramını kutlayacak. Cumhuriyet Meydanındaki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ile İlçe Kaymakamı Ömer Karaman’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam edecek. Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek. Şehit Murat Coşkun Ortaokulu’nun “Cumhuriyet Korosu”, Cumhuriyet konulu şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri, mehteran takımı gösterisinin ardından program Aliağa Belediye Bandosu eşliğinde yapılacak tören geçişiyle son bulacak.  

CUMHURİYET FENER ALAYI VE KORTEJ
Gündüz gerçekleştirilen resmi programın ardından kutlamalar akşam Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen kortej ile devam edecek. Saat 18.30’dan itibaren Aliağa Belediyesi Spor Salonu önünde toplanmaya başlayacak kortej saat 19.00’da hareket edecek. Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde, ellerinde meşaleler ve bayraklarla; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi güzargahından kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. 

CUMHURİYET KONSERİ COŞKUYU DOYASIYA YAŞATACAK
Cumhuriyetin 98.yılı kutlamalarına unutulmaz şarkıları hafızalara kazınan MFÖ renk katacak. Coşkulu Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da Türk Pop müziğinin sevilen grubu Mazhar Fuat Özkan sahne alacak. Her zaman popülerliğini koruyan efsane grubun solistleri Mazhar-Fuat-Özkan seslendirecekleri şarkılarla Cumhuriyet coşkusunu Aliağa’da doyasıya yaşatacak. // EGE BASIN GRUBU

2-cumhuriyetimizin-98.yili-aliaga’da-kutlaniyor.jpg6-cumhuriyetimizin-98.yili-aliaga’da-kutlaniyor.jpg7-cumhuriyetimizin-98.yili-aliaga’da-kutlaniyor.jpg14-cumhuriyetimizin-98.yili-aliaga’da-kutlaniyor.jpg

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14